Deel dit artikel:

Spartacus krijgt eigen Schwalbe Pro One

Fabian Cancellara was een toptijdrijder, won de Ronde en Roubaix en droeg meer dan eens de gele trui in de Tour. Dat levert hem nu een eigen band op. Schwalbe heeft met én voor Cancellara zijn eigen Schwalbe Pro One ontwikkeld: de Schwalbe Pro One x Spartacus.

Zijn prestaties in klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, de Tour de France of op de tijdritfiets waren legendarisch. De talrijke overwinningen van

De raceband is volledig wit, gebaseerd op de witte trui van de wereldkampioen tijdrijden, met meerdere kleuraccenten die naar de unieke carrière van “Spartacus” verwijzen. Cancellara is tweevoudig olympisch kampioen tijdrijden, viervoudig individueel wereldkampioen tijdrijden en is winnaar van talloze klassiekers – drie keer Parijs-Roubaix, drie keer de Ronde van Vlaanderen en één keer Milaan-Sanremo. In de Tour de France reed hij in totaal 29 dagen in de gele leiderstrui.

De Schwalbe x Spartacus is gebaseerd op de Schwalbe Pro One, de topper in het gamma racefietsbanden bij Schwalbe. De Pro One is speciaal ontworpen voor tubeless gebruik zonder binnenband en is ontwikkeld voor maximale prestaties in alle grensgebieden. De witte basiskleur maakt hem net als Fabian uniek. De drie gekleurde strepen geel, blauw en rood geven hem een ​​persoonlijke racetint.

De drie gekleurde strepen vertellen hun eigen verhaal: de rode streep staat voor de Zwitserse vlag, de gele streep eert Fabians 29 dagen in de leiderstrui van de Tour de France en de blauwe streep staat voor de Ronde van Vlaanderen. Samen staan de kleuren blauw, geel en rood voor de vlag van West-Vlaanderen, waar hij bijzondere momenten beleefde. Zijn aandacht voor detail was de basis van zijn succes en daarom is het Pro One-label van de band in de drie kleuren ontworpen.

“Mijn eerste rit met de witte banden in Spanje was een ware show. Iedereen keek, of het nu wielrenners of toeristen waren. Toen merkte ik dat niemand naar me keek, zoals vaak het geval is, en dat iedereen alleen maar naar mijn witte banden staarde”, lacht Cancellara. De Schwalbe Pro One x Spartacus in maat 28-622 is alleen verkrijgbaar via de webshop op Fabian Cancellara’s website. Dit is een limited edition en hiervan zijn 2000 stuks verkrijgbaar. De kostprijs bedraagt 72,90 euro.

Fabian Cancellara Spartacus Limited Edition