Van der Velde is al jaren in de fietsenbranche actief. Eerst als verdeler van onder andere WTB banden en de titanium fietsen van Javelin, daarna als productontwerper voor Velo, Specialized en Selle Italia. Sinds een jaar of twee is hij de drijvende kracht achter ERE Research dat fietsbanden als eerste eigen product op de markt bracht. Omdat wielen en banden als één systeem beschouwd zouden moeten worden, breidt ERE het gamma nu uit met wielsets. Alle wielen zijn in full black of zwart/wit te koop, wielen voor velgremmen bouwt Van der Velde niet. Alle naven staan standaard op industrielagers. De wielen zijn vanaf 1 oktober leverbaar en ERE Research volgt voor de verkoop de zogeheten ‘omnichannel’ aanpak. Dat wil zeggen dat je de wielen online rechtstreeks bij ERE kunt bestellen, maar dat ze even goed via het klassieke verkoopkanaal van distributeur en detailhandelaar verkocht worden.
Registratie = extra garantie
Alle wielen komen standaard met twee jaar garantie, registreer je de wielen op de website van ERE dan komt daar een extra jaar garantie bij. Val je in het eerste jaar na aankoop een ERE Research wiel in stukken, dan kan je voor de helft van de prijs een nieuw wiel kopen. In het tweede jaar na aankoop krijg je dertig procent korting, in het derde jaar nog vijftien procent. Alle naven zijn met verloopstukken om te bouwen van snelspanner naar 12 en 15 mm steekas, alle mogelijke cassettebody’s (Campagnolo, Shimano, Sram, XD,…) zijn beschikbaar.
Links de Explorator wielset in zwart/wit met 30 mm hoge velg, rechts de full black versie met 45 mm hoge alu velgen.
Explorator = alu instapmodel
Het instapmodel is de Explorator wielset. Met een 30 millimeter hoge aluminium velg weegt deze wielset 1.640 gram, kies je voor 45 millimeter hoge alu velgen dan loopt het gewicht op naar 1.860 gram. Een stel Explorator wielen kost 399 euro.
Omnia = carbon middenklasse
De Omnia wielset heeft 45 mm hoge carbon velgen en weegt 1.620 gram.
Deze wielset kost 999 euro.
Genus = carbon topmodel
De Genus wielset is in drie versies verkrijgbaar: met 30 mm hoge carbon velg (SL 30 = 1.460 gram), met 45 mm hoge carbon velg (CL 45 = 1.540 gram) en 65 mm hoge carbon velg ( AE 65 = 1.670 gram). Terwijl de Explorator en Omnia wielen met 1,8 mm dikke spaken worden gebouwd, zitten er in de Genus wielsets 1,6 mm dikke spaken die zowel van aan de buitenkant van de velg als onder het velglint bijgesteld kunnen worden. De Genus wielen hebben carbon naven en de industrielagers kunnen voor 200 euro vervangen worden door keramische lagers. Bij een stel Genus wielen krijg je een gevoerde dubbele wieltas en een paar ERE Research Genus banden.
Alle info vanaf 1 oktober op de website van ERE Research.