Deel dit artikel:

SKS AIRSPY. Altijd inzicht in je bandendruk.

Bij fietsritten is het zo'n beetje routine dat je vóór vertrek met je duim op het loopvlak van de band drukt om te checken of deze nog hard genoeg is. Dankzij de Airspy van SKS Germany hoeft dit niet meer. Dit kleine apparaat, nu ook voor tubeless banden geschikt, meet de druk voortdurend en deelt deze realtime met bijvoorbeeld je compatible fietscomputer of met je smartphone.

De Airspy is een digitaal bandendrukcontrolesysteem dat je op het ventiel en aan de spaak monteert. Het compacte apparaatje weegt slechts 18 gram. Door het via bluetooth of ANT+ te koppelen met je smartphone krijg je de actuele bandendruk te zien via de gratis beschikbare SKS MyBike-app (beschikbaar voor iOS en Android). Ook is de technologie compatible met de fietscomputers van Garmin, waardoor je de spanning direct in je scherm onder ogen hebt.

Alarm bij drukverlies

De service van de Airspy blijft overigens niet beperkt tot informatievoorziening omtrent de bandendruk. Dankzij de innovatieve technologie krijg je ook een alarmwaarschuwing bij drukverlies. Je weet zo dat het tijd wordt om weer te pompen. Ook kun je de Airspy als mobiele, digitale manometer gebruiken. Dit alles zorgt ervoor dat je met de juiste druk rondrijdt, wat diverse voordelen heeft: de veiligheid en het rijcomfort nemen toe, de bandslijtage neemt juist af, de remweg is korter bij toepassing van de juiste druk en de lekbescherming is beter.

De onopvallende luchtspion verzamelt en deelt ook informatie over de temperatuur en de batterijstatus. De technologie werkt op basis van een CR2032-knoopcelbatterij die standaard wordt meegeleverd. SKS Germany biedt bij de set (er wordt standaard een Airspy voor het voor- en achterwiel geleverd) vier anti-diefstalbeugeltjes in verschillende formaten, zodat mensen het praktische kleinood niet uit je wiel kunnen halen.

Specifiek voor tubeless

De water- en stofdichte Airspy is geschikt voor alle AV-/ SV-ventielen en de meeste Dunlop-ventielen. Rijd je tubeless, dan ondervangt SKS Germany dat met een specifiek product: de Airspy TL. Dit bandenspanningcontrolesysteem beschikt over een geïntegreerd aluminium ventiel, waardoor de technologie ook geschikt is voor tubeless banden. Er zijn vier sets voor het voor- en achterwiel met verschillende ventiellengtes van 60, 67, 74 en 81 millimeter.

Nu verkrijgbaar

De adviesprijs van de reguliere Airpsy en Airspy TL bedraagt 99,99 euro (voor een complete set). SKS Germany brengt haar producten via fietsspeciaalzaken en webshops aan de man. Op de website van SKS Germany vind je een dealeroverzicht.

Gerelateerde artikels