Deel dit artikel:

SKS Germany: voor elk type fiets een spatbordoplossing

Al meer dan 100 jaar produceert SKS Germany een brede range van fietsaccessoires. Spatborden bijvoorbeeld: elke week rollen er een kleine 100.000 van de band. SKS Germany heeft verschillende spatbordoplossingen voor elk type fiets. De spatborden zijn alle made in Germany en komen standaard met 5 jaar fabrieksgarantie. Hieronder zie je ze.

Om te beginnen vind je op de website van SKS Germany een handige keuzehulp (FENDER FINDER). Je voert de wielmaat, het type fiets en de wielbreedte in en krijgt dan een gefilterde selectie uit de vele SKS-spatborden.

Mountainbikes

Voor mountainbikes en gravelbikes heeft SKS erg veel keuze. Neem de MUDROCKER-set, een van de meest innovatieve spatborden van SKS. Jarenlange kennis en ervaring zijn erin verwerkt en dat merk je aan de effectieve werking, de gemakkelijke montage en het fraaie design. Geschikt voor alle mountainbikes (ook voor fully’s) en geveerde voorvorken. Adviesprijs (voor/ achter) is 29,99/ 34,99 euro.

Veel verkocht is ook de combinatie van X-BLADE EN X-BOARD. De X-BLADE DARK 29, bijvoorbeeld. Deze heeft een Quick Release-bevestiging, een verstelbare voorspoiler en een adviesprijs van 24,99 euro. Het X-BOARD DARK monteer je aan de onderbuis met een robuuste rubberen bevestiging en is ook ideaal voor enduro-bikes. Adviesprijs: 12,99 euro.

Bijzonder is het NIGHTBLADE achterspatbord dat met de voorspoiler en de extra lange achterspoiler heel goed beschermt tegen opspattend water. Dit spatbord heeft ook een achterlicht met StVZO-goedkeuring en een geïntegreerde, uitneembare accu die je via een USB-aansluiting weer oplaadt. In een recente test in Nederland behaalde dit spatbord een 9 voor spatbescherming. De SKS NIGHTBLADE kan door de eenvoudige Quick Release-bevestiging op bijna elke zadelpen worden gemonteerd. Met de twee scharnierpunten is het spatbord op elke mountainbike aan te passen. Adviesprijs: 39,99 euro.

Wil je alle MTB-spatborden zien? Klik dan hier.

SKS NIGHTBLADE

Racefietsen

Ook voor racefietsen is er volop keuze bij SKS Germany. Heel populair zijn de RACEBLADE spatborden, in verschillende varianten. Het zijn superlichte spatborden van slagvaste, hoogwaardige kunststof, met extra lange spoilers voor een perfecte bescherming. Je zet ze snel op je fiets met het Quick Release systeem. Ze passen ook op aero-vorken en -frames en zijn geschikt voor schijfremmen.

Bekijk ook andere race- en gravelspatborden, zoals de SPEEDROCKER-set, de S-BLADE en S-BOARD, en het zadelspatbord S-GUARD.

Stadfietsen en trekking bikes

De BLUEMELS spatbordsets zijn uniek door de onverwoestbare sandwichconstructie van hoogwaardige kunststof en ingebedde aluminium strips. Ze zijn er in vele soorten, met geïntegreerde kabelgoten en met bevestigingen voor verlichting. Ook zie je het ASR-veiligheidssysteem, dat ongelukken voorkomt als er bijvoorbeeld een tak tussen de spaken komt. De sets zijn geschikt voor vele soorten fietsen en e-bikes. De adviesprijzen beginnen bij 29,99 euro.  

Spatbordverlengers

Is vorm belangrijker dan functie? Feit is dat veel nieuwe fietsen kortere spatborden hebben, omdat dat er mooier uitziet. Daarom ontwikkelde SKS GERMANY een aantal spatbordverlengers die de spatbescherming verbeteren, zonder het design al te zeer aan te tasten. Dit gebeurde onder andere voor de BLUEMELS (BLUEMELS STYLE) en EDGE AL spatborden en voor de SPEEDROCKER. 

Ontdek alle spatborden van SKS Germany

Zoek hier wat specifiek bij jouw fiets of e-bike past.

Gerelateerde artikels