Deel dit artikel:

Sintesi: de nieuwe Kask-helm met meerdere gezichten

Een helm maken voor een breed scala aan activiteiten. Dát was het doel van Kask bij de ontwikkeling van de nieuwe Sintesi.

Of je hem nou wilt gebruiken voor het wegwielrennen, een gravelrit of het dagelijkse woon-werkverkeer, de Sintesi is ervoor geschikt. Althans, volgens Kask. Het merk streefde bij de ontwikkeling naar een veelzijdige helm met meerdere gezichten en is daar naar eigen zeggen in geslaagd.

Comfort en veiligheid

De veiligheid en het comfort vergroten waren twee belangrijke doelstellingen in de ontwikkelingsfase. De afgeronde vorm is gestroomlijnd en biedt naar verluidt voldoende ventilatie, met een brede, horizontale opening ter hoogte van het voorhoofd en grote, naar voren gerichte openingen, die moeten zorgen voor een goede luchtstroom van voor naar achter.

De Sintesi beschikt over Kasks Ergo Fit retentiesysteem voor verstelbaarheid en comfort. Het systeem helpt om de helm stabiel te houden, ook als je over oneffen terrein gaat.  Kask heeft de bevestigingspunten van de riem binnen in de helmschaal geplaatst, zodat ze minder zichtbaar zijn. Daarnaast heeft Kask reflecterende details aangebracht aan de achterkant, boven de versteller. Dit verhoogt je zichtbaarheid als je ‘s nachts of bij slecht weer fietst.

Kask gebruikt in tegenstelling tot veel andere merken geen MIPS-technologie in zijn helmen, maar zegt dat de Sintesi, net als al zijn andere helmen, Kasks eigen, interne WG11-testprotocol doorstaat. Zodoende is er volgens Kask bescherming tegen de rotatiekrachten die vrijkomen bij een val.

Twee maten

De Sintesi is wereldwijd verkrijgbaar in twee maten: M en L. Kask biedt geen kleine maat helm, maar zegt dat de Sintesi voldoende verstelbaar is voor hoofdmaten van 52 tot 62 centimeter. Het aangegeven gewicht van maat M is 230 gram. Er zijn elf verschillende kleuren verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 100 euro.