Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Silca zet zich in tegen borstkanker

Oktober staat traditioneel in het teken van borstkanker. Bij Silca, fabrikant van fietsaccessoires en -benodigdheden, gebruiken ze deze maand om in actie te komen. Bij elke verkochte Nastro Cuscino Hot Pink & Black maakt Silca 5 euro over naar de Susan G. Komen stichting.

Omdat oktober Borstkankermaand is en één op de zeven vrouwen te maken krijgt met borstkanker, wil Silca niet stil blijven zitten. Bij aankoop van het stuurlint Nastro Cuscino Hot Pink & Black zorgt Silca ervoor dat er 5 euro wordt overgemaakt naar de Susan G. Komen stichting. Deze actie van Silca loopt internationaal.

De Susan G. Komen stichting is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste non-profit fonds voor de strijd tegen borstkanker. Tot nu toe heeft ze meer dan 2,9 miljard dollar geïnvesteerd in baanbrekend onderzoek, maatschappelijke activiteiten, voorlichting en campagnes in meer dan zestig landen. Volgens de stichting heeft ze substantieel bijgedragen om het aantal sterfgevallen door borstkanker te verminderen.

Meer bewegen

Wie te maken heeft met borstkanker doet er in ieder geval goed aan om op de fiets te springen, mits mogelijk uiteraard. Er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de combinatie van sporten en bewegen tijdens en na borstkanker. Er zijn volgens de onderzoeksresultaten veel voordelen. Behalve algemene positieve effecten op de conditie en spierkracht zijn er ook aanwijzingen dat regelmatig bewegen het risico op terugkerende borstkanker verkleint.