Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sigma Sport en Team Sunweb ontwikkelen samen slimme fietscomputers

Team Sunweb en Sigma Sport gaan voor een nieuwe samenwerking. Tot eind 2021 zullen Sigma Sport en Team Sunweb gezamenlijk innovatieve fietscomputertechnologieën ontwikkelen.

De samenwerking moet leiden tot nog betere computers die trainingsgegevens van fietsers meten en analyseren. Zo kan het team alle belangrijke parameters volgen. De verzamelde gegevens verrijken tevens de trainingsplannen van de fietser. Sigma Sport will met het partnrship ook nieuwe producten voor de wielersport ontwikkelen.

Team Sunweb en Sigma Sport hebben elkaar gevonden via hun Duitse wortels. De wielerploeg is Duits en Sigma Sport werd ooit opgericht door de Duitse elektronicapionier Klaus-Peter Schendel. In 1982 kwam de eerste fietscomputer op de markt. Sigma Sport doet ook in verlichting en wearables.

Robin Schendel, CEO van Sigma Sport: “De strategie van het team sluit aan op die van ons: wij zoeken altijd naar de nieuwste innovaties en nieuwe wegen om onze producten te optimaliseren. De expertise en de ervaringen, dat het team door haar talloze experts ons biedt, zal de ontwikkeling van nieuwe producten op een doorslaggevende manier ondersteunen. Uiteindelijk profiteren zowel recreatieve sporters als wielrenners met hoge ambities van deze innovaties van het hoogste niveau.”

Tom Davids, R&D-Expert van Team Sunweb: “De fietscomputers van Sgma Sport bevatten alles wat een WorldTour-team nodig heeft; ze leveren uitgebreide trainingsgegevens, welke in een dergelijke wetenschap-gestuurde omgeving doorslaggevend zijn. Daarnaast is deze samenwerking bijzonder spannend, omdat we gemeenschappelijk aan nieuwe trainings-devices zullen werken. Wij als experts en wetenschappers van het Team Sunweb zullen feedback geven aan Sigma, terwijl ze de meest innovatieve technologieën op de markt verder ontwikkelen.”