Deel dit artikel:

Shot: de nieuwe zomeroutfits van Shimano

Kan je kast met sportkleding nog wel een update gebruiken voor komende zomer? Laat je in modebijlage Shot inspireren door de nieuwste outfits van de bekendste merken. Shimano is een van de partijen met voldoende keuze voor een stijlvolle zomer.

Michiel denkt aan het milieu. Zowel zijn Breakaway shirt (99,99 euro) als zijn Evolve bibshort (179,99 euro) zijn gemaakt van hoogwaardige, recycleerde materialen. Het shirt is zowel qua vormgeving als qua materialen ontwikkeld met het oog op langdurig fietscomfort. De mouwen zijn rekbaar en de platte naden voorkomen schuren. Dankzij het siliconen gripmateriaal blijft het shirt netjes zitten. Bovenop de drie gemakkelijk bereikbare achterzakken, beschikt Michiel over een vierde spatwaterdichte achterzak met rits. De Evolve bibshort biedt anatomische ondersteuning in fietspositie. De broekspijpen zijn voorzien van een zachte, stretchy gripper op de zij om opkruipen te voorkomen. Daarnaast beschikt de broek over een makkelijk toegankelijke rechterzak in duurzaam mesh. Reflecterende stroken rond de broekspijpen zorgen bovendien voor 360° zichtbaarheid. 

Sara draagt het Yuri shirt (139,99 euro), een fietstruitje met damessnit dat naast paars nog verkrijgbaar is in vijf andere trendy, opvallende kleuren. Ook haar shirt bestaat voornamelijk uit gerecycleerd polyester dat ervoor zorgt dat het shirt een lichtgewicht is. De mouwen zijn zo ingezet dat Sara makkelijk haar fietshouding kan aannemen zonder dat het shirt gaat flapperen. Van de drie achterzakken hebben de twee zijzakken een schuine opening voor betere toegankelijkheid. Een reflecterende streep op de achterzak garandeert betere zichtbaarheid bij weinig licht. De Sumire bibshort (99,99 euro) met vrouwspecifieke pasvorm bezorgt Sara een ganse dag rijplezier. De bretels lopen langs de zijkant van de borst voor extra draagcomfort. Daarnaast beschikt de Sumire over een brede, goed ondersteunende tailleband die de broek op zijn plaats houdt, samen met een extra brede beengripper die niet knelt. Strak gestikte, platte naden en reflecterende elementen zorgen voor respectievelijk comfort en veiligheid.