Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sfeervol Belgisch eresaluut voor Fabian Cancellara

Het Kuipke is op 12 november volledig uitverkocht tijdens afscheid 'Spartacus'.

We zien grote namen tijdens ‘Ciao Fabian’, het grootse afscheidsevenement van Fabian Cancellara. Onder andere Bradley Wiggins, Sep Vanmarcke, Filippo Pozzato en Fränck Schleck laten op zaterdag 12 november hun gezicht zien in het Gentse Kuipke. Het wordt een sfeervol afscheid, want de zaal is tot de laatste plaats toe gevuld. Meer dan 6.200 mensen wonen het eresaluut bij, zo heeft organisator Golazo laten weten.  

De 35-jarige Zwitsers zal het in het Kuipke in een 2 kilometer achtervolging opnemen tegen tal van (oud-renners) met wie hij ooit de degens kruiste. Bradley Wiggins, Sep Vanmarcke, Filippo Pozzato en Fränk Schleck zijn er zeker bij en daarnaast mogen we nog enkele toppers verwachten, zo verklaart Golazo in een persbericht.

“Met Fabian, de aanwezige renners en heel wat andere gasten wordt er ook teruggeblikt op Fabians schitterende carrière. Verwacht je aan een mix van kippenvelmomenten in beeld, gesprekjes, muziek en enkele verrassingen. De presentatie is in handen van Karl Vannieuwkerke en Niels Destadsbader.”

Cancellara is één van de grootste renners van deze generatie. Hij won de Ronde van Vlaanderen (2010, 2013, 2014), Parijs-Roubaix (2006, 2010, 2013) en de E3 Harelbeke (2010, 2011, 2013) driemaal. Dit jaar wist ‘Spartacus’ voor de tweede keer in zijn carrière olympisch kampioen tijdrijden te worden. De Zesdaagse van Gent (15-20 november) vindt drie dagen na ‘Ciao Fabian’ plaats.