Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sep Vanmarcke komt naar Velofollies

Renner van Cannondale-Drapac spreekt over zijn ambities op Velofollies.

Er komen heel wat grote namen naar Velofollies in Kortrijk. Op de eerste dag van de beurs, op vrijdag 20 januari, is het al meteen raak. Sep Vanmarcke laat zich dan in de Xpo zien voor een podiuminterview (14.00 uur – podium hal 1) en een meet & greet (15.00 uur – stand 319). Vanmarcke geeft meer uitleg over zijn overstap van LottoNL-Jumbo naar Cannondale-Drapac en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken

Sep Vanmarcke was sinds 2013 aan de slag bij Team LottoNL-Jumbo, waar zijn contract nu ten einde komt. De voorbije jaren haalde hij in de kleuren van de Nederlandse WorldTour-formatie podiumplaatsen in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem. Voordien reed Vanmarcke voor Garmin en Belkin. Bij Cannondale-Drapac kom hij een ploeg terecht die er zal staan in de voorjaarsklassiekers. Mijn zijn beste jaren in het verschiet wil hij er alles aan doen om winst te boeken in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix.

“Ik heb een team in mijn dienst dat er mag zijn. Nooit eerder was ik zo sterk omringd. Wat Etixx en BMC hadden, heb ik nu ook. Zowel Sebastiaan Langeveld als Dylan van Baarle eindigden al in de top tien. Taylor Phinney is een hardrijder pur sang. En ik heb nog enkele sterke jongens achter de hand. Bovendien beschik ik met Andreas Klier over een ploegleider die het Vlaamse voorjaar perfect beheerst. Hij was in dit team destijds mijn ploegmaat. Toen stak ik al veel van hem op. Hij kan me straks me perfect sturen”, zei Vanmarcke eerder tegen Het Laatste Nieuws.

  • Op zoek naar ticketinformatie? Je vindt deze op de website van Velofollies