Deel dit artikel:

Selle Italia stelt milieuvriendelijk mountainbikezadel voor.

Selle Italia heeft met het Model Y-zadel een nieuw product toegevoegd aan haar 'Greentech-familie', een lijn van milieuvriendelijke technologieën. Model Y is een milieuvriendelijk zadel voor eenieder met een passie voor natuur en offroad rijden.

Model Y is de nieuwste toevoeging aan de familie van zadels die gemaakt zijn met Greentech, het geautomatiseerde proces dat volledig ontwikkeld is door Selle Italia en dat hoogwaardige producten produceert met een lage impact op het milieu. Het productieproces van het Model Y-zadel omvat, net als dat van zijn zusje Model X dat in 2021 werd gelanceerd, de mechanische assemblage van de zadelonderdelen zonder lijm, oplosmiddelen of andere vervuilende stoffen.

Niet enkel het productieproces verloopt geheel duurzaam, ook de ‘kilometer-zero’ filosofie wordt gerespecteerd, alle betrokken bedrijven bevinden zich binnen de vijftien kilometer van het hoofdkantoor van Selle Italia. 

Lage uitstoot

Model Y is nog duurzamer omdat alle onderdelen aan het einde van de levensduur gerecycled kunnen worden. De Italiaanse startup ‘Up2You’, waarmee Selle Italia heeft samengewerkt aan de studie en analyse van de CO2-uitstoot van het bedrijf als onderdeel van haar streven naar decarbonisatie, verklaarde dat de productie van een Model Y-zadel gepaard gaat met de uitstoot van 2,06 kg CO2, 34% minder dan een standaard zadel dat buiten de Europese Unie wordt geproduceerd.

Offroadgebruik

Het nieuwe model Y is ontwikkeld voor offroadgebruik en heeft een neutrale vorm die de juiste ondersteuning garandeert voor renners met een uitgesproken anterieure of posterieure bekkenrotatie. Het bevordert en optimaliseert beweging en overgang in en uit het zadel, typisch voor offroad fietsen. Het Model Y is een T-vormig zadel met een schaal met een Superflow-uitsparing om de druk op het perineum te verminderen. Het deksel van het zadel is echter gesloten om te voorkomen dat modder door de uitsparing kan komen.

Technische gegevens

Afmetingen: B 142 x L 246 mm

Rail: TI316

Gewicht: 277g

Bekleding: Greentech

Gebruik: Off-road

Vorm: Neutraal idmatch maat: L1

Adviesverkoopprijs: 79,90€

Meer informatie: www.selleitalia.com