Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Schrijf je in voor het Grit! Gravel Fest

Zin om te gravelbiken? Meld je dan aan voor het Grit! Gravel Fest, een zomers gravelweekend in het Hageland. Het Grit! Gravel Fest komt uit de koker van Grit!, het gravellabel van Grinta!, en is tevens onderdeel van de Yuzzu Gravel Series. Zak op 31 juli en 1 augustus af naar het Sven Nys Cycling Center in Baal, kies uit drie uitdagende parcoursen én test de gravelbike van je dromen.

Dat het Grit! Gravel Fest neerstrijkt in het Hageland, is beslist geen toeval. De streek tussen Tienen, Aarschot, Diest en Leuven is een waar paradijs voor gravelfans. Naast de glooiende landschappen, fruitbomen, weidse vergezichten en prachtige wijngaarden vind je hier oneindig veel fantastische gravelstroken, onverharde kuitenbijters, holle wegen en leuke bossen waar je gravel bike voor gemaakt is.

Drie routes

Alle gravelavonturen tijdens het Grit! Gravel Fest starten vanuit het Sven Nys Cycling Center in Baal. Er is keuze uit drie afstanden: 60, 100 en 130 kilometer. Al te technische passages blijven achterwege. De onverharde stroken bestaan voornamelijk uit grind (gravel), zand, steentjes, kasseien of een combinatie van voorgaande. Hier en daar zit er een single track in vervat om de mooiste stroken met elkaar te verbinden. De stroken worden bij regenweer geen modderpoelen, maar blijven vlot berijdbaar.

Omkadering

Het team van Grit! zal het event pimpen en voor de nodige omkadering zorgen. Zo kan je terecht bij verschillende standhouders uit de gravelwereld die je graag de allerlaatste nieuwtjes vertellen. Voor wie nog niet beschikt over een gravelbike is er de mogelijkheid een aantal gravel bikes te testen op een testparcours. Grit! Gravel Fest is er voor iedereen die van off-road wegen houdt. Ook met een mountainbike of crossfiets ben je welkom!

Registratie

Meefietsen? Dat kan! Schijf je snel in op de website van de Yuzzu Gravel Series. Je krijgt jouw gpx-file enkele dagen voor de start van het event toegestuurd per e-mail.

Gerelateerde artikels