Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Schenk je oude fietskleding aan Vélo Afrique tijdens Velofollies

Vélo Afrique verdeelt oude kleding onder Kameroeners.

Vélo Afrique organiseert al enkele jaren fietstochten doorheen Senegal en Kameroen. De opbrengst gaat naar beter onderwijs in Afrika. Ook dit jaar is Vélo Afrique aanwezig op Velofollies in Kortrijk en doet de organisatie een oproep om oude fietskledij en schoenen te deponeren (standnummer: 507). De gedragen kledij en schoenen worden meegenomen op de volgende tochten in oktober en november in Kameroen. Ook Wereld Missie Hulp – kortweg WMH –  zal de kledij verdelen in Afrikaanse landen waar fietsen intussen populair is geworden.

Vélo Afrique spant zich al vele jaren in voor beter onderwijs in Senegal en Kameroen. Ook dit jaar trekt de organisatie in oktober en november naar Kameroen voor een avontuurlijke fietstocht. Beide edities zijn reeds volzet. Ondertussen hebben de Kameroenezen de fietsmicrobe ook te pakken en daarom wil Vélo Afrique zoveel mogelijk kledij en schoenen verzamelen om te kunnen schenken aan de lokale bevolking. De medewerkers van Vélo Afrique doen daarom een oproep om zoveel mogelijk kledij en schoenen te deponeren in de grote bak die aan standnummer 507 in hal 5 zal staan. 

Tweede leven
Jeroen Leen is al jaren één van de drijvende krachten achter Vélo Afrique: “Onze verzamelbak heeft al een hele weg afgelegd met inzamelingen tijdens Cycling for Life en bij Telenet. Elke fervente fietser heeft wel wat gedragen spullen liggen dus waarom er niet voor kiezen deze spullen een tweede leven te schenken? Wij zullen een deel verdelen tijdens onze volgende edities in Kameroen en ook WMH zal kleren verdelen in landen waar fietsen intussen ook populair is geworden. Intussen werd al meer dan 400 kilo verzameld en we hopen om de kaap van 1 ton te halen. Clubs die kledij willen schenken maar niet op Velofollies geraken, kunnen mailen naar info@veloafrique.com of ze kunnen hun kledij deponeren in een rode container van WMH.”

Velo Arena Tour
Fietsers die langskomen op de stand van Vélo Afrique kunnen overigens kennismaken met een nieuw initiatief nl. Vélo Arena Tour. Dit is een fietstocht die wordt georganiseerd langs alle voetbalstadions van de clubs uit eerste klasse. In totaal gaat het om 710 km. Dit kan solo of in peloton. Meer info wordt verschaft aan de stand op Velofollies. Fietsliefhebbers mogen alleszins 3, 4 en 5 juni aankruisen in hun agenda.  

Gerelateerde artikels