Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ruim 300.000 hoogtemeters binnen een jaar

Een bericht in de categorie ‘chapeau’. Eerder deze week bereikte de Canadese fietser Travis Streb zijn doel om binnen een jaar 1 miljoen voet aan hoogte te klimmen. Dat staat omgerekend gelijk aan meer dan 300.000 hoogtemeters.

Streb, een fietser die ten noorden van Vancouver woont, fietste in het voorbije jaar elke dag ten minste 1 keer de Mount Seymour op. Dat is een klim die goed is voor zo’n 1.000 hoogtemeters. Op een van de dagen bedwong hij de berg liefst 10 keer.

Gemakkelijk was het niet, want Streb combineerde zijn fietspassie met een drukke baan. “Je voelt best wel wat angst als je denkt dat je een dag niet kunt fietsen. Hoe moet ik die hoogtemeters in hemelsnaam inhalen? Het is daarmee misschien eerder nog een mentale slijtageslag geweest”, zegt hij in Canadese media.

Streb fietste niet alleen voor zichzelf. Hij probeerde met zijn challenge zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Een familielid is daaraan overleden. Tot dusver heeft hij met zijn succesvolle fiets-challenge 10.000 dollar opgehaald.