Deel dit artikel:

Roval Rapide en Alpinist krijgen meer betaalbare variant

Specialized komt met twee meer betaalbare wielensets op de markt. De Rapide CL II en de Alpinist CL II zijn voor respectievelijk 850 euro en 800 euro te koop.

Gebouwd op exact dezelfde (tubeless) velgen als de CLX II-versies, zijn de nieuwere CL II-versies toch net iets betaalbaarder. Maar waar zit dan dat verschil? Bij de naven en spaken. Bij de Rapide CL-versie verzorgt DT Swiss de naven met het 350-model met 36t Star Ratchet en Competition Race straight pull spaken. Als we dat vergelijken met de betere versie van de Rapide, zien we daar 24 DT Swiss Aerolite T-head-spaken in voor- en achterwiel, en Roval AFD-naven, wat aerodynamischer (de platte spaken snijden sneller door de lucht dan de ronde) en lichter is. 1590 gram per set tegenover 1520 gram (inclusief tubeless velglint en ventiel) voor de duurdere CLX II.

Een betrouwbare DT 350-naaf in de plaats van de aangepaste Roval AFD-naaf.

Ook de Alpinist kent hetzelfde verhaal qua andere naven en spaken. Beide versies maken gebruik van dezelfde velgen. De wielset weegt 1375 gram tegenover 1265 gram voor de duurdere variant.

De Rapide CL II wordt aangeboden voor 1800 euro. De Alpinist CL II voor 1700 euro. Dat is toch 900 euro goedkoper dan de CLX II-uitvoeringen.

De Alpinist heeft een lagere velg dan de Rapide en is dus een pak lichter.

Gerelateerde artikels