Deel dit artikel:

Rose voegt gravelbike met Ekar toe aan Backroad-lijn

Een vernieuwing binnen de Backroad-familie van Rose. De Duitse fabrikant voegt de Backroad Ekar toe aan deze gravelrange. Deze is voorzien van de Ekar-groepset van Campagnolo.

Sinds de lancering van de allereerste Rose-gravelfiets, in 2016, draagt elk gravelfiets van de fabrikant de naam Backroad. Het Duitse bedrijf heeft dit model steeds verder doorontwikkeld. Zeker in Duitsland is Rose qua populariteit niet meer weg te denken uit de gravelscene. Met de Backroad Ekar voegt Rose naar eigen zeggen een high-end versie toe aan de range. Met name op het vlak van technologie en design moet de fiets hoge ogen gooien.

Belangrijkste (ver)koopargument aan deze nieuwste versie is de toepassing van Ekar van het Italiaanse Campagnolo. Deze groepset met een 1X13-aandrijving is speciaal ontworpen voor gravelbikes. “We zijn altijd op zoek naar manieren om onze fietsen verder te optimaliseren en zijn blij dat Rose en Campagnolo eindelijk herenigd zijn. Het is alsof het 1X13-schakelsysteem voor ons gemaakt is”, zegt Christian Brumen, Brand Manager Dropbar bij Rose.

De Ekar-groepset maakt het mogelijk om zonder voorderailleur te rijden. Tegelijkertijd dekt het singlespeed schakelsysteem een enorm bereik. Hij biedt bovendien maximale efficiëntie. De kettingspanning is altijd optimaal en het systeemgewicht is met 2,4 kilogram vrij laag. Dankzij de vele carbon onderdelen bedraagt het totale gewicht van de Backroad Limited amper 8,3 kilogram (maat: 57 centimeter). Deze nieuwste gravelbike binnen het Backroad-platform heeft een adviesprijs van 4.999 euro.