Deel dit artikel:

Roompot-Charles in zee met Factor Bikes

Lars Boom, kopman van het procontinentale ‘Roompot-Charles Cycling Team’, de nieuwe fusieploeg van de huidige teams Crelan-Willems Veranda’s-Charles en Team Roompot, zal in 2019 op de fietsen van Factor Bikes koersen.

Het is de voorbije maanden nogal een stoelendans van de fietsenmerken geweest in de buik van het profpeloton. Heel wat ploegen wisselen in 2019 van fietsenmerk (en omgekeerd). Onlangs nog maakten we bekend dat Eddy Merckx Bikes opnieuw zijn wagonnetje aanhaakt bij een WorldTour-formatie, met name bij het Franse AG2R. Romain Bardet en Oliver Naesen ruilen dus hun Factor om voor een Merckx. Het jonge Factor Bikes heeft echter een nieuwe wielerploeg te pakken, met name Roompot-Charles Cycling Team, de met veel horten en stoten tot stand gekomen fusieploeg van Nick Nuyens. Het nieuws is nog niet officieel maar doet de ronde in de wandelgangen en wordt ook informeel bevestigd bij de betrokken partijen.

Crelan-Willems Veranda’s-Charles deed in het verleden beroep op de fietsen van het Amerikaanse Felt – wat geen succes bleek – en wisselde begin 2018 naar het Duitse Stevens. De Nederlandse formatie Roompot van zijn kant ging de voorbije jaren in zee met fietsenconstructeur Isaac. Nu wordt dus duidelijk dat Lars Boom, de belangrijkste nieuwkomer bij de doorstartploeg van Nick Nuyens, op een Factor de voorjaarsklassiekers zal betwisten. Factor Bikes, dat R&D altijd al hoog in het vaandel heeft gedragen, zou de ploeg beschouwen als ’testteam’ om, op basis van de feedback van de renners, zijn fietsen nog verder te ontwikkelen en beter te maken.

Gerelateerde artikels