Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Romantiek op de rollen

Menig fietser die tijdens de wintermaanden haar of zijn conditie op peil wil houden, heeft wel een plaatsje in huis waar quasi permanent een indoor trainer staat opgesteld. De garage, hobbykamer, logeerkamer, kelder of zolder. In mijn geval dat laatste. Ijskoud, maar gelukkig wel droog. Tot voor kort was het mijn ‘man cave’, maar sinds enkele weken deel ik die met mijn vriendin.

Verplicht nummertje

Onze koude zolder is een plaats waar mijn vriendin liever wegblijft. Ideaal dus om onverstoord mijn trainingen af te werken. Die rollentrainingen zijn dankzij de nieuwste techologieën zoals direct drive trainers en allerhande trainingsapps à la Zwift, al lang niet meer het verplichte nummertje van weleer. Niet alleen is het rijgevoel de laatste jaren aanzienlijk realistischer geworden, dankzij de brede waaier aan applicaties zijn ook de trainingen veel minder saai. Ook al blijft een intervaltraining wat ze is, het is toch leuker wanneer je daarmee punten spaart waarmee je naar een volgend level kan. Of waarbij je kan gaan kiezen voor een hippere outfit, lichtere klimwielen en een blitser frame. Om vervolgens je virtuele concurrenten de loef te kunnen afsteken. Maar hoe meer punten ik sprokkel op Zwift, hoe leger de puntendoos thuis wordt. Want al die uren op de rollen, zijn uren die we niet samen kunnen doorbrengen. Lastig, als je sowieso al niet veel vrije tijd hebt.

Liefde is … je mancave delen.

In series geschakeld

Sinds kort hebben we daar gelukkig een oplossing voor. Nadat ik haar eerst al zover kreeg om serieus met de koersfiets te rijden, kon ik haar onlangs ook overtuigen om het eens op de rollen te proberen. Dat beviel haar best. En terwijl ik de kilometers blijf afhaspelen op Zwift, rijdt zij gewoon aan het tempo waar ze zin in heeft, met progressieve weerstand van de trainer zelf. Eigenlijk is het nog beter dan wanneer we buiten rijden. Ondanks het verschil in intensiteit, blijven we nu wel zij-aan-zij. Geen lastige hellingen, geen tegenwind, gewoon de benen laten draaien. Om er echt ‘quality time’ van te maken, namen we zelfs een abonnement op de populaire streamingdienst Netflix. Zo kijken we voortaan samen series op de rollen, in plaats van in de zetel. Om een volgende aflevering te kunnen zien, dwingen we onszelf dus op de fiets. Op die manier worden rollentrainingen iets om naar uit te kijken.

Gerelateerde artikels