Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rijd mee met Sagan en Van Avermaet op de Paterberg

Vliegende VRT-camera op Paterberg geeft extra dimensie.

De technische mogelijkheden gaan steeds verder. De VRT maakt zondag tijdens ‘Vlaanderens Mooiste’ gebruik van een vliegende camera die boven de hoofden van de renners zweeft. Niet in de gehele koers, maar bij de beklimming van de Paterberg.

De machine is een zogeheten Flyline, een camera die aan een stel kabels hangt tussen twee hoogtewerkers. Van afstand kunnen de mensen van de VRT de camera bedienen. Het is de eerste keer dat zo’n camera bij de koers in Vlaanderen wordt gebruikt. In het veld hebben we zo’n systeem al eens eerder gezien.

De Flyline hangt circa vier meter boven de grond. Ze vult de andere drie vaste camera’s op de Paterberg aan. De vliegende camera biedt een vogelperspectief en zorgt voor extra dynamiek doordat de kijkers thuis met de renners mee kunnen rijden. Het apparaat zal Greg Van Avermaet en Peter Sagan niet uit het oog verliezen, want het heeft een topsnelheid van 65 kilometer per uur.

Drones zijn niet toegestaan tijdens de Ronde van Vlaanderen en andere koersen. Dit verbod is ingesteld uit veiligheidsoverwegingen.