Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rij zelf de Omloop Het Nieuwsblad

Met de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo start de Proximus Cycling Challenge.

Lang hebben we er op moeten wachten, maar binnen minder dan een week is het eindelijk zover: het nieuwe wielerseizoen wordt in Gent op gang geschoten. Niet alleen de profs zijn op zaterdag opnieuw te vinden op Vlaamse wegen voor de Omloop Het Nieuwsblad, ook de wielerliefhebbers mogen hun fiets van stal halen voor de eerste van 15 cyclo’s uit het Proximus Cycling Challenge-programma: Omloop Het Nieuwsblad Cyclo (zondag 26 februari).

Over het parcours van de profs
De Omloop Het Nieuwsblad Cyclo is een unieke kans om over hetzelfde parcours te rijden als de profs de dag ervoor. Kies je voor een rit van 70 kilometer (505 hoogtemeters, 1 bevoorrading), dan krijg je de Molenberg en drie kasseistroken voorgeschoteld. Wie 105 kilometer  (875 hoogtemeters, 2 bevoorradingen) aflegt, krijgt nog vier hellingen, waaronder de Taaienberg en de Leberg, en twee extra kasseistroken op zijn bord.

Studio Brussel
Dit jaar is er tijdens de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo ‘een specialleke’ voorzien. Radiozender Studio Brussel komt live radio maken vanop de locatie. Het is StuBru-presentator Stijn Vlaeminck die de vlam in de pan zal brengen door er met zijn Studio Sport live uit te zenden tussen 12 en 13 uur. Tussendoor passeren de beste wielerplaten de revue.

Online inschrijving
Je kunt je nog tot vrijdagavond 24 februari online inschrijven. Dit jaar hoef je bij de Proximus Cycling Challenge geen profiel meer aan te maken om te kunnen inschrijven. Er zijn veel voordelen verbonden aan de online registratie. Je bespaart geld en je bent op de dag zelf sneller op pad dankzij Scan&Ride. 

Wie online inschrijft betaalt 2 euro minder dan wie zich inschrijft op de dag zelf. Leden van Cycling Vlaanderen of VWB betalen 8 euro, niet-leden betalen 10 euro. Je ontvangt meteen een startbewijs via mail en hoeft volgende week zondag zelfs niet meer van de fiets.

Aan de Scan&Ride-stand buiten laat je jouw inschrijvingsbewijs scannen (afgedrukt of via Smartphone). Je krijgt een polsbandje, kaderplaatje en een handige parcourssticker mee. Binnen de kortste keren ben je weer onderweg om te genieten van een tocht over de Vlaamse hellingen en kasseien.

Dagregistratie
Wacht je toch liever het weer af of beslis je graag pas de ochtend zelf? Ook dat kan! Je hebt geen last van lange wachtrijen bij ’t Kuipke. In enkele simpele stappen op iPads ben je zo ingeschreven. (foto: Proximus Cycling Challenge)

Gerelateerde artikels