Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rij tegen het uurwerk op parcours van de Eneco Tour

Op 20 september is er een ploegentijdrit, op 25 september een klimtijdrit.

Het wielernajaar is begonnen. Dat betekent dat we binnenkort ook weer mogen kijken naar de Eneco Tour. Het leuke is: je kunt ook zelf meestrijden. Op 20 september krijgen sportieve fietsers in Breda de kans om de Eneco Team Tijdrit te rijden. Op 25 september is er een individuele klimtijdrit voorzien op de magische Muur van Geraardsbergen.

Dinsdag 20 september in Breda kun je samen met drie anderen – vrienden, bekenden, fietsmakkers, etcetera – een ploegentijdrit van 9,6 kilometer rijden op de route van de Eneco Tour. Het parcours is dan al autovrij. Een paar uurtjes later rijden de profs precies dezelfde omloop. Er is ruimte voor maximaal 120 teams in verschillende competities. Inschrijven kan tot en met vrijdag 9 september. 

De slotrit van de Eneco Tour (zondag 25 september) eindigt net als vorig jaar in Geraardsbergen. De Muur moet er voor een mooie apotheose zorgen. Voordat de profs hem bestormen kun je zelf de Eneco Klim Tijdrit van 5 kilometer rijden. Ook hier is het parcours afgesloten voor verkeer. Hoe rap ben jij boven? Zit er misschien een KOM in? Inschrijven kan tot en met donderdag 15 september.

De winnaars van beide tijdritten worden gehuldigd op het officiële podium. Daarnaast genieten zij na in het VIP Tourcafé. Een mooi souvenir is de gepersonaliseerde wielertrui.