Deel dit artikel:

Reynolds introduceert nieuw Road-platform met middelhoge velgprofielen

De lat moest omhoog bij de ontwikkeling van wielsets, vond Reynolds. De fabrikant lanceert nu een nieuw Road-platform met drie veelzijdige, prestatiegerichte wielen met een velgdiepte van 46 millimeter. Reynolds positioneert de carbon sets als ‘everywhere wielen’.

Het nieuwe 46 millimeter-platform voorziet in wielen met een middelhoog profiel die zich voor zowel snelheid op het vlakke als steile beklimmingen lenen. Bij de ontwikkeling heeft Reynolds naar eigen zeggen gekozen voor een 360-graden-benadering; er is naar alle denkbare aspecten gekeken om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen. Met name aerodynamica, stabiliteit, stijfheid en gewicht zijn belangrijke graadmeters gebleken.

Oog voor aerodynamica van wiel én renner

De wielen met het DET 2-velgprofiel zijn tot stand gekomen met behulp van windtunneltests en CFD-analyses. Er is rekening gehouden met de vele windhoeken waarmee je als renner onderweg te maken krijgt. Het DET 2-profiel staat niet alleen voor pure aerodynamica; bij de ontwikkeling daarvan is er ook op gelet dat het wiel de stabiliteit biedt die je nodig hebt om een aerodynamischere en efficiëntere houding aan te nemen. Met andere woorden, het ontwerp van het Reynolds-profiel heeft oog voor de aerodynamica van zowel de rijder als die van de wielset.

Lichte allrounder

Naast aerodynamica en stabiliteit heeft Reynolds aandacht besteed aan het gewicht om tot een perfecte allrounder te komen. Want rijd je tegen steile beklimmingen op, dan wil je uiteraard een lichte en wendbare wielset. De Blacklabel 46 Pro en Blacklabel 46 Expert beschikken over het gepatenteerde CR6-lamintaatontwerp in combinatie met een verbeterde harstechnologie voor een zo licht mogelijk geheel, zonder te tornen aan de prestaties, efficiëntie en duurzaamheid. De Blacklabel 46 Pro is de lichtste van de drie sets (1.397 gram per paar). De Blacklabel 46 Expert weegt 1.430 gram per paar. De AR 46 heeft dan weer het CR3-laminaatontwerp en is een stukje zwaarder: 1.604 gram per set.

Efficiëntie

Reynolds wilde er uiteraard voor zorgen dat zo veel mogelijk van de krachtinput wordt omgezet in voorwaartse beweging. Dat blijkt niet alleen uit de algehele velgstructuur, maar ook uit de naafkeuze. De Reynolds 46 millimeter-velgen worden – in het geval van de Blacklabel 46 Pro – gekoppeld aan de Reynolds/Industry 9 Blacklabel Torch-naven. Waar de aandacht voor de stijfheid van het geheel bijdraagt aan een efficiëntere rit, zorgt de interne velgbreedte van 21 millimeter van de hooked velg voor zowel efficiëntie als comfort. De tubeless velgen zijn compatibel met bredere bandmaten, passend bij de huidige trend, en geoptimaliseerd voor banden van 28 millimeter. Het comfort gaat zo omhoog en de rolweerstand omlaag.