Deel dit artikel:

Rev Pro MIPS is Giants nieuwste tophelm

De Rev Pro MIPS is de nieuwste toplijn helmen van Giant. Greg Van Avermaet en zijn ploeggenoten hebben al een tijdje de beschikking over deze helm. Nu is de tijd aangebroken dat elke fietser eraan kan geraken.

Giant kiest voor designelementen die ze eerder al toepaste op de Rev en Pursuit aero. Ze combineert deze met nieuwe technologieën. Het resultaat is een helm die zich leent voor een breed scala aan gebruiksdoelen en voor uiteenlopende sportievelingen: wegrenners, gravelbikers, cyclocrossers en XC-rijders. De Rev Pro MIPS is ontworpen met gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD) voor meer aerodynamica. De twintig brede ventilatieopeningen zorgen voor interne luchtstroming en daarmee voor comfort.

Veiligheid

De MIPS (Multi-directional Impact Protection) Low Friction is een wrijvingsarme laag tussen de buitenschaal en voering. Die kan vrij bewegen en verdeelt de rotatiekrachten die vrijkomen bij een val, waardoor de energie zich niet op één plek op het hoofd fixeert. Deze geavanceerde valbescherming is geïntegreerd in het verstelbare Cinch Pro Fit-systeem. Hierbij gaat het om een band rond het hoofd die de druk gelijkmatig verdeelt voor comfort en stabiliteit. Het verstelsysteem biedt vijf standen en zit ingebouwd in de EPS-schuimlaag.

Onder de dunne helmschaal van polycarbonaat zit EPS-schuim dat uit meerdere dichtheden bestaat. Op die manier behoudt de helm beter zijn vorm bij een val en absorbeert hij de energie van de klap bij zowel lage als hoge snelheid. Het Element Strap System (ESS) heeft uiterst dunne, enkellaagse LiteForm-riemen die gemakkelijk verstelbaar zijn. De padding is gemaakt van antimicrobieel TransTextura. Deze natuurlijke stof bevordert de afvoer van vocht en helpt rijders koel en droog te blijven.

Test met CCC Team

Afgelopen jaar zijn prototypes ontwikkeld en getest, ook in wedstrijdverband. Profrenners van CCC Team (UCI WorldTour), onder wie Greg Van Avermaet, hebben waardevolle feedback geleverd. Daardoor is het uiteindelijke ontwerp nog beter geworden, aldus Giant.

De Giant Rev Pro MIPS is verkrijgbaar in de maten small, medium en large en in drie verschillende kleuren: Gloss Metallic White, Matte Metallic Black en Matte Silver. De helm heeft een adviesverkoopprijs van 199,95 euro en is per direct verkrijgbaar.