Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Repo: Sven Nys hoopt op toptransfer in GP Sven Nys

Sven Nys hoopt revaliderende Van der Haar op 1 januari in actie te zien.

Nog een paar weken en dan gaan we het nieuwe jaar in. Op 1 januari is er meteen een belangrijke afspraak: de GP Sven Nys. Het wordt de eerste veldrit in Baal sinds het afscheid van Nys. Voor hem zal het ongetwijfeld belangrijk zijn dat ‘zijn’ mannen van Telenet Fidea Lions daar het nodige laten zien nu hij zelf niet meer als sporter actief is. Tot zijn ploeg behoort vanaf 1 januari ook Lars van der Haar. Welke vorm zal hij hebben op 1 januari? In een reportage van Proximus11 neemt men uitgebreid de tijd voor de Nederlander.

De 25-jarige crosser uit Amersfoort staat al een tijdje aan de zijlijn vanwege een spierscheur in het bovenbeen. Zijn toekomstige baas Sven Nys hoopt uiteraard dat Van der Haar spoedig terug is in het veld. De cross in Baal zou perfect zijn om Nys’ toptransfer meteen aan het publiek te tonen. “We moeten er eerst voor zorgen dat mijn blessure goed geneest. Binnen een paar weken volgt er een echografie en kijken we hoe de scheur gedicht is. Dan bekijken we of ik opnieuw kan lopen”, zegt Van der Haar. 

Nys: “We hopen dat hij kan starten in Baal, maar dat zal hoe dan ook niet met de conditie zijn die iedereen verwacht. Dat kan natuurlijk ook niet zonder competitie. Ik wil Lars geen druk opleggen, maar hij moet toch proberen van dit seizoen nog een aanvaardbaar niveau te halen. Als hij ermee zou stoppen voor dit seizoen volgt er een heel lange periode het volgende. Van der Haar krijgt van ons het volle vertrouwen. We weten wat hij kan, het is gewoon een kwestie van tijd voor we het opnieuw te zien krijgen.”

Lars van der Haar doet in de reportage, gepresenteerd door Femke Herygers, nog enkele leuke en opvallende uitspraken. Hij bekent weg te zijn van hagelslag op brood, vertelt hoe hij en Lucy Garner elkaar hebben ontmoet en geeft toe altijd fan te zijn geweest van Sven Nys. Hij klopte vroeger aan op de camper van de familie Nys om samen cross te kijken. Ook vertelt Van der Haar open over zijn vorige sportleven. De Nederlander deed ooit aan turnen voordat hij bekend werd in de cyclocross.

  • Bekijk de reportage hier