Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Record: 29.000 kilometer op een tandem

Wereldreis van Britse avonturiers is bijna ten einde.

Nog een paar dagen en dan komen George Agate (23) en John Whybrow (25) aan bij de kathedraal van Canterbury. Op dat moment hebben ze een wereldrecord te pakken. De twee rijden de wereld rond op een tandem en hebben volgende week naar verwachting bijna 29.000 kilometer op de teller gezet. Geen ander koppel zou die afstand eerder hebben gereden.

 verliet Canterbury in juni 2016. Negen maanden lang reden ze rond met hun customized Orbit Tandem. De reis ging door zes continenten en 29 landen. Volgende week zaterdagmiddag komt het tweetal na 300 dagen aan bij de kathedraal van de stad in het zuidoosten van Engeland.

De reis heeft vele ups en downs gekend. Een plus is de vriendelijkheid van mensen van over de hele wereld. “We zijn op vele plaatsen blij verrast door het genereuze karakter van mensen”, zegt Agate in Britse media. “Op sommige plaatsen kregen we eten, drinken en een bed in huis aangeboden. Dat was zeer welkom na nachten in een kleine tweemanstent.”

Dieptepunten waren er ook. In Oostenrijk sliepen de twee avonturiers bij een supermarkt in een stalling met winkelwagens. ’s Ochtends om vijf uur werden ze gewekt en weggestuurd door personeel van de bakkerij. In Nicaragua bleek het lastig om aan lokale valuta te komen. Een tijdlang moesten de mannen het zonder eten en water stellen.

De twintigers hebben de tandemreis twee jaar lang voorbereid. Ze hebben ervoor gezorgd dat het avontuur voldoet aan de criteria van Guinness World Record. Agate en Whybrow kunnen dus een plaats in het befaamde boek tegemoet zien.

Gerelateerde artikels