Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Racefiets van Tjallingii brengt 7.300 euro op voor Kenia.

Gestopte renner zet fiets op website met tweedehands artikelen.

De racefiets van Maarten Tjallingii heeft 7.300 euro opgebracht voor het goede doel. Het geld gaat naar ‘Fietsen voor Kenia 2016’, een doel dat de pas gestopte wielrenner al langere tijd ondersteunt. De 38-jarige renner, die dit jaar seizoen nog het shirtje van Team LottoNL-Jumbo droeg, rijdt later dit jaar ook mee aan een meerdaagse offroad tocht in Kenia.

De Nederlandse renner, die ooit het shirt droeg van Silence-Lotto, de Ronde van België won en derde werd in Parijs-Roubaix, had zijn Bianchi Oltre XR2 op een website met tweedehands artikelen geplaatst. Het was de koersfiets waarop hij reed in de Ster ZLM Toer, zijn laatste profkoers. Het nummerplaatje zat er nog op.

Een Nederlandse liefhebber uit de Achterhoek, die anoniem wil blijven, trok de portemonnee. “Ik ben heel blij om een steentje bij te kunnen dragen aan het goede doel. Daarnaast ben ik al jaren fan van Tjallingii en ben ik blij dat ik de fiets heb waarop hij zijn laatste kilometers heeft gereden”, aldus de koper.

De gestopte Tjallingi bracht dit voorjaar heel wat Nederlanders in vervoering tijdens de Giro d’Italia die in Gelderland in gang schoot. In zijn thuisstad Arnhem veroverde hij de blauwe trui. De ex-wielrenner laat zich deze dagen nog in het criteriumcircuit zien en krijgt dit najaar in Arnhem een heuse afscheidswedstrijd. Daarna is de wielerloopbaan echt over en stort hij zich volledig op een carrière als mental coach.

Gerelateerde artikels