Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Politie Polder (West-Vlaanderen) wil geen koers meer op gewestwegen

Koers zou alleen maar lasten met zich meebrengen.

De politie Polder in West-Vlaanderen gaat met de hakken in het zand. Ze wenst geen koers meer op haar gewestwegen, omdat er een te grote druk op de organisatie ontstaat, terwijl er nauwelijks voordeel zou zijn voor de omgeving. “We hebben enkel de lasten, niet de lusten van een koers”, zegt politiechef Johan Geeraert in Het Laatste Nieuws.

Politiezone Polder bestaat uit de gemeenten Diksmuide, Kortemark, Koekelare en Houthulst. Geeraert is voortaan niet meer voornemens om mee te werken als een koersorganisatie (van nieuwelingen tot professionals) over de gewestwegen in de zone wil rijden. Gent-Wevelgem en de Driedaagse van De Panne-Koksijde kiezen normaliter juist wel voor die wegen.

Er passeren zeventien wedstrijden en 54 lokale koersen in de bewuste zone. Voor elk evenement moet Geeraert per kruispunt twee agenten inroosteren. Dat zorgt volgens de chef voor een enorme druk op de organisatie en het beschikbare budget. In Het Laatste Nieuws doet Geeraert zijn verhaal.

“Op de gewestweg van Veurne naar Kortrijk in Kortemark, die heel veel wedstrijden gebruiken, liggen vijf kruispunten met verkeerslichten. Dat betekent dat ik elke keer tien agenten moet inzetten, en dat bijna altijd op een weekenddag. Om van de files en de gefrustreerde inwoners nog maar te zwijgen. En denk je dat één café meer volk krijgt, omdat de koers passeert op een steenweg waar niemand woont? Voor mij is het genoeg geweest: de organisatoren moeten maar alternatieven zoeken en andere wegen zoeken door onze gemeenten.”

Gerelateerde artikels