Deel dit artikel:

POC Omne-familie twee helmen rijker: Omne Lite en Omne Ultra

Het assortiment van POC is uitgebreid met twee helmen. De Omne Lite is de lichtgewicht, prestatiegerichte helm, terwijl de Omne Ultra eerder voor gravel en ander offroad avontuur bedoeld is.

Beide helmen sluiten naadloos aan bij de reeds verkrijgbare modellen in de al langer bestaande Omne-familie: de Omne Air, Omne Resistance, POCito Omne en Omne Eternal. De Omne Lite en Omne Ultra maken vanaf nu deel uit van hetzelfde Omne-helmplatform, dat is ontwikkeld voor verhoogde veiligheid en uiteenlopende omstandigheden.

Omne Lite

De Omne Lite is bedoeld voor bescherming van prestatiegerichte wielrenners. POC heeft werk gemaakt van een laag gewicht (maat M: 240 gram) en extra ventilatiemogelijkheden, wat zich vertaalt in toegenomen comfort. De gewichtsreductie is volgens POC bereikt door optimalisatie van het oppervlak van de polycarbonaat schaal. De toevoeging van openingen aan de achterzijde moet de luchtstroom door de helm een boost geven. Met name onder warme omstandigheden is het comfort hiervan merkbaar.

Voor nog meer comfort heeft de Omne Lite een verstelsysteem dat 360 graden verstelbaar is. Dit resulteert bovendien in een veilige pasvorm. Binnenin zit een lichtgewicht EPS-voering voor bescherming. De Ome Lite is vanaf maart verkrijgbaar in diverse kleuren: Epidote Green Matt, Fluorescent Pink/Uranium Black, Hydrogen White, Purple Amethyst Matt, Uranium Black Matt, Uranium Black/Lead Blue Matt en Uranium Black/Prismane Red Matt. De adviesprijs bedraagt 190 euro.

Omne Ultra

Bij de Omne Ultra staat niet presteren, maar avontuur op de eerste plaats. De helm is gebaseerd op het Omne Air-platform en heeft veelzijdige bevestigingspunten, riempjes en klittenband. Op die manier kun je bijvoorbeeld een regenhoes, een ID-patch, een lampje of zelfs kleine eigendommen opbergen die je onderweg nodig hebt.

De Omne Ultra beschikt eveneens over een lichtgewicht EPS-liner en een verstelsysteem dat 360 graden verstelbaar is. Voor extra veiligheid heeft de helm een Recco-reflector. Aan de hand daarvan kunnen hulpdiensten je na een val gemakkelijker lokaliseren. POC heeft bij de Omne Ultra gekozen voor Mips. De Omne Ultra (maat M: 340 gram) heeft een adviesprijs van 200 euro en is er in verscheidene kleurstellingen: Argentite Silver Matt, Epidote Green Matt, Himalayan Salt Matt en Uranium Black Matt.