Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pirelli biedt nieuwe P Zero in 2 varianten aan

Pirelli is al een paar jaar terug in de fietswereld en dus was een update van de P Zero alweer aan de orde. Die is nu zowel verkrijgbaar in een snelle Race- als in een duurzamere Road-uitvoering.

De gloednieuwe P Zero’s zijn de opvolgers van de P Zero Velo. Die laatste zorgde vier jaar geleden voor de comeback van Pirelli als bandensponsor in het wielrennen. Pirelli’s nieuwe assortiment clincherbanden voor de weg was aan vernieuwing toe. Punten die extra aandacht kregen, zijn: extra grip, meer soepelheid en verbeterd comfort. Bovendien is het gamma in overeenstemming gebracht met de nieuwe normen in de fietsbranche.

P Zero Race

Pirelli biedt zijn consumenten twee opties bij hun bandenkeuze. Voor profploegen is dat een uitgemaakte keuze, de race-uitvoering. Dit type focust vooral op het leveren van topprestaties en schenkt minder aandacht aan duurzaamheid. De band is qua rubbersamenstelling en loopvlak identiek aan de onlangs geïntroduceerde tubeless-versie (P Zero Race TLR en de lichtere TLR SL). Die SmartEVO-samenstelling is een mix van drie ‘slimme’ polymeren die elk hun eigen kenmerken hebben en samen moeten zorgen voor de balans tussen tegengestelde eigenschappen, zoals grip, lage rolweerstand en goede werking in zowel natte als droge omstandigheden. Het karkas verschilt uiteraard wel van dat van de TLR-uitvoeringen en is hier een 120 tpi-constructie uit nylon.

De P Zero Race is aangepast aan de nieuwe ETRTO 19c-velgnormen (een interne velgbreedte van 19 millimeter). Als gevolg daarvan hebben de nieuwe banden een breder loopvlak dan hun voorganger, de P Zero Velo. Het karkas is ook voorzien van een bredere beschermende gordel. De TechBelt Road is een extra laag weefsel onder de rubbersamenstelling die de bescherming tegen lekrijden in verschillende gebruiksomstandigheden verhoogt.

De banden zijn verkrijgbaar in de maten 24, 26, 28 en 30 mm. De zijwanden zijn beschikbaar in het zwart of met een klassieke bruine rubberen tint (Classic). De nieuwe clincherband is verkrijgbaar in fietsenwinkels en online, voor 59,90 euro per band.

P Zero Road

Bij de P Zero Road ligt de focus op duurzaamheid en dus het langdurig gebruik ervan. Deze allround-band is speciaal ontwikkeld voor zijn multifunctionaliteit en is ook geschikt voor moderne velgen. De P Zero Road verschilt van de Race-versie door onder andere zijn oppervlak met nauwere, langere groeven. Hier is tevens de normale EVO Compound gebruikt. De P Zero Road is enkel verkrijgbaar in het zwart, in de maten 24, 26, 28 mm, voor de prijs van 39,90 euro.

Gerelateerde artikels