Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pilot Scram Classified: eerste titanium gravelbike met Classified

Een primeur voor Pilot Cycles. Het merk is in het bootje gestapt met Classified Cycling en lanceert vandaag de allereerste titanium gravelbike met het Classified schakelsysteem. De Pilot Scram Classified is een geheel nieuw model met een Classified wielset van carbon.

Het Classified Powershiftsysteem vervangt de functionaliteit van de voorderailleur door een draadloos elektronisch schakelsysteem in de naaf van het achterwiel. Deze innovatieve schakeltechnologie combineert het aantal versnellingen en het bereik van een dubbel kettingblad met de voordelen van een 1X set-up. Dit levert ook een extra aerodynamisch en esthetisch voordeel op: in amper 150 milliseconden schakel je tussen de virtuele kettingbladen, zelfs met 1000 watt kracht op de pedalen.

“Pilot is ontstaan vanuit een hang naar innovatie, iets creëren wat er nog niet is. Een product als de Classified Powershift naaf springt dan natuurlijk al gauw in het oog. Tel daarbij op dat onze bedrijven hemelsbreed nog geen 50 kilometer van elkaar verwijderd zijn en je hebt de basis voor een prachtige samenwerking”, zegt Pieter van der Marel, CEO van Pilot Cycles.

“Vanuit onze Classified faciliteiten in Turnhout en Eindhoven delen we de drang naar innovatie met Pilot. Allebei ontwerpen en bouwen we onze producten lokaal om de beste kwaliteit te garanderen”, zegt Mathias Plouvier, CEO van Classified Cycling. “Wij zijn dan ook trots op de Pilot Scram Classified: de eerste titanium gravelbike uitgerust met Classified.”

De Scram Classified wordt gecombineerd met een Classified CF-30 Carbon wielset (met Powershift schakelsysteem) en een Shimano GRX 800 groepset. Hij is verder uitgerust met componenten uit de Ritchey WCS serie en Vredestein Aventura banden. De fiets is direct leverbaar uit voorraad en kost 6.999 euro.

Ook voor custom build

Goed nieuws is er ook voor iedereen die kiest voor een custom build fiets van Pilot. Ook daarop is het mogelijk om voor het schakelsysteem van Classified te kiezen.

  • Ga voor meer informatie naar de website van Pilot Cycles