Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Passo Dello Stelvio: beklim mythische reus

Dit jaar staat de Passo Dello Stelvio op het programma op 22, 23 en 24 juni.

Ben je nog op zoek naar een sportieve uitdaging in 2017? Dit jaar kan je opnieuw deelnemen aan de Passo Dello Stelvio. De organisatie belooft een fantastisch sportief weekend om de duimen en vingers bij af te likken. 

Dit jaar staat de Passo Dello Stelvio op het programma op 22, 23 en 24 juni. Bormio zal de uitvalsbasis zijn van waaruit dagelijks bewegwijzerde tochten vertrekken. Met zijn adembenemend mooie decor is de Stelvio-pas en zijn omgeving de ideale plaats om samen met je vrienden en collega’s te hijgen op de Italiaanse bergflanken. Het is precies vijf jaar nadat Thomas De Gendt op deze plek definitief zijn naam vestigde.  

Strijd tegen astma en mucoviscidose
Dit jaar staat het hele weekend weer in teken van de strijd tegen astma en mucoviscidose. Verscheidene deelnemers die getroffen zijn met deze ziektes zullen opnieuw bewijzen dat ze desondanks dit toch in staat zijn een grootse sportprestatie te leveren. 

Il Pirata
Kan je niet genoeg krijgen van deze prachtige alpencols? Zaterdag 24 juni is D-Day! Dan wacht met ‘Il Pirata’ een gevreesde tocht over 130 kilometer die je meeneemt over de Passo Mortirolo, de Passo Gavia en als afsluiter uiteraard de Passo Dello Stelvio.

Trails en wandelingen
Zin om de omgeving van de Stelvio-pas te ontdekken al wandelend of lopend? Ook dat is mogelijk. Dagelijks worden er ook magnifieke trails en wandelingen uitgestippeld. Reden genoeg dus om met zijn allen naar de laars van Europa af te zakken.

Gerelateerde artikels