Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pas 9 jaar, maar nu al een track record waar je ‘u’ tegen zegt

Hoe oud was jij toen je voor het eerst op de racefiets zat? De kans is groot dat je een stuk ouder was dan Alfie Earl, een Brits jongetje van 9 jaar oud. Hoewel hij nog piepjong is, heeft hij al wel zijn sporen nagelaten op mythische wielerterrein.

De meeste jongens van 9 jaar leven zich graag uit met computergames of ravotten in sloten, maar bij Alfie is het allemaal anders. Het liefst zit hij op het zadel van zijn racefiets. Als het even kan rijdt de jonge Engelsman bergop. Geen klim lijkt hem te zwaar. Hij heeft al achter heel wat mythische cols een vinkje kunnen zetten.

In Italië ging hij al de uitdaging aan op de Stelvio, in Frankrijk beklom hij de Mont Ventoux en Tourmalet. Pasgeleden kwam daar de Galibier bij, de berg die dit jaar met zijn 2.642 meter het dak van de Ronde van Frankrijk was. De pittige klim in de Alpen is zo’n 18 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingsprecentage van 7 procent. Menig wielertoerist overstijgt hier grenzen. Alfie ging het gemakkelijk af.

“Nu ik de Galibier heb gedaan, kan ik zeggen dat ik de drie meest mythische cols van Frankrijk heb bedwongen”, aldus Alfie. “De Galibier was loodzwaar, maar ik heb het toch gehaald. Ik geniet van het afzien en van de mooie uitzichten tijdens de beklimmingen. Welke cols ik nog op mijn bucketlist heb staan? De Aubisque, de Peyresourde, de Angliru en de Zoncolan.”

Gerelateerde artikels