Deel dit artikel:

P Zero Race TLR RS is Pirelli’s snelste raceband tot dusver

Het is de snelste Pirelli-band ooit, claimt de fabrikant zelf. We hebben het over de P Zero Race TLR RS. Deze band is al enkele maanden in gebruik bij de profs van Lidl-Trek en komt nu ook op de markt voor de ‘gewone’ fietsers.

De P Zero Race TLR RS is de nieuwste evolutie van Pirelli binnen zijn raceassortiment en komt uit de fabriek in Milaan-Bollate. De RS in de naam staat voor Racing Speed en geeft aan waarvoor deze band is gemaakt: snelheid maken.

Om dat voor elkaar te krijgen, zijn de SmartEvo rubbercompound en het karkas (SpeedCore) vernieuwd. Volgens Pirelli leidt dat tot 16 procent minder rolweerstand en een gewichtsbesparing van 8 procent in vergelijking met de bestaande P Zero Race TLR.

Pirelli heeft de band tevens voorzien van een nieuwe draad. Daardoor is de compatibiliteit met hookless velgen verbeterd. De P Zero Race TLR RS is er in diverse breedtes: 26, 28, 30 en 32 millimeter. De adviesprijs bedraagt 89,90 euro.

In gebruik bij Lidl-Trek

De mannen- en vrouwenteams van het Amerikaanse Lidl-Trek koersen sinds begin dit seizoen met de P Zero Race TLR RS. De band werd tot aan de lancering nog als prototype gelabeld. Succesvol waren de profs in ieder geval. Met de band gemonteerd volgden ruim zeventig podiumplaatsen. Ook in de recente Giro d’Italia was er nog succes.