Deel dit artikel:

P Zero Race 4S: allround band uit Pirelli’s eigen fabriek

Nieuws vanuit de Pirellistal: het merk heeft deze week de P Zero Race 4S. Deze nieuwe band maakt deel uit van het Race-assortiment van Pirelli. De klemtoon ligt op het behoud van prestaties onder alle omstandigheden in alle vier seizoen.

De P Zero Race 4S neemt de fakkel over van de Zero Velo 4S, een band die op velen indruk vanwege zijn grip, rolvermogen en lekbestendigheid. De Zero Velo 4S was sinds de terugkeer van Pirelli in de fietssport de best lopende band qua verkoop. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de P Zero Race 4S een hele reeks verbeteringen ondergaan voor wat betreft gewicht, duurzaamheid, snelheid, lekbestendigheid, comfort en grip. Pirelli mikt op wegrenners die geïnteresseerd zijn in de prestatievoordelen van zijn snellere P Zero Race TLR en P Zero Race SR, maar ook iets willen dat lijkt op een kant-en-klare oplossing. Ze richt zich dus op sportieve fietsers die één band voor het hele seizoen willen. 

De band is gemaakt van dezelfde SmartEvo-compound als de andere banden in de Race-serie. Het karkas van de band is ontworpen om beter aan te sluiten bij de bredere velgstandaarden van de moderne wielen die er vandaag de dag zijn. De werkelijke breedte van een nieuwe P Zero Race 4S is daarom groter dan die van de oude P Zero Velo 4S. Dat resulteert in een breder en korter contactvlak om de grip en de rolweerstand te verbeteren. 

Wat de P Zero Race 4S interessant maakt, is de weg die hij aflegt. In 2017 keerde Pirelli terug naar de wielersport met de P Zero Velo-lijn. Tot aan dit moment besteedde het merk een groot deel van de constructie uit aan rivalen. Nu, vijf jaar later, heeft het merk de productie opgestart in een onlangs heringerichte fabriek in de buitenwijken van Milaan. De nieuwe P Zero Race 4S is de eerste van de hele productlijn die, zoals het merk trots op de zijkant van de band vermeldt, ‘Made in Italy’ is.

Momenteel is de band alleen verkrijgbaar in een clincher-versie in 26mm x 700c en 28mm x 700c voor een verkoopprijs van 69,90 euro. Bredere maten en een tubeless-uitvoering zullen later in het seizoen op de markt komen. Meer details vind je op Pirelli’s website.