Deel dit artikel:

Orbea breidt uit in MTB-wereld met Oquo-wielen

Orbea nestelt zich dieper in de mountainbikewereld. Het Baskische merk komt met een serie van vijf mountainbikewielen voor trailriding, enduro en cross-country. Die worden onder de naam Oquo vermarkt.

De nieuwe producten van Orbea komen zoals altijd uit Spaans Baskenland. Met de nieuwe wielen wil Orbea de concurrentie aangaan met de gevestigde orde. De range van Oquo biedt op dit moment drie carbon wielen en twee aluminium sets.

De wielsets zijn opgedeeld in twee specifieke categorieën op basis van hun ontwerp en gebruik. Mountain Performance zijn de prestatiegerichte producten met een laag gewicht, zonder dat deze afbreuk doen aan de duurzaamheid. Hiernaast zijn er voor trailrijders, e-mountainbikers en endurorijders de Mountain Control-wielen die zich concentreren op kracht en een getuned rijgevoel voor betere grip.

Alle wielsets gebruiken asymmetrische velgen die voor en achter specifiek zijn om de prestaties te verbeteren. De spaakgaten zijn versterkt en alle velgen gebruiken een haakloos profiel. De graphics zijn over het algemeen vrij ingetogen. Wel biedt Oquo, als je voor de LTD edition wielen gaat, vijftien custom velgkleuren aan zonder meerkosten.

Oquo bouwt de wielen op met DT Swiss-naven, Sapim-spaken en Shimano Microdrive of SRAM XD freehub-opties. Bij de wielen worden tubeless ventielen en tubeless sealant meegeleverd. Op de goedkoopste MP28 PRO na levert het merk ook wieltassen mee. De prijzen beginnen bij 599 euro en lopen op tot 1.999 euro.

Oquo Mountain Performance

De Mountain Performance serie bestaat uit drie wielen die gericht zijn op cross-country en trailriding. Aanvoerder van het lijstje is de premium MP30 LTD-wielset. Het gaat hier om carbon velgen (30 millimeter) met DT Swiss 240. Het gewicht is met 1.350 gram relatief laag, zeker als je je beseft dat ze ook voor trailriding benut kunnen worden.

De MP30 Team (1.299 euro) wordt gepresenteerd als een sterkere wielset met meer aandacht voor duurzaamheid en prijs dan voor een laag gewicht. In tegenstelling tot de LTD-versie, die 24 spaken in het voorwiel heeft, gebruikt de Team-versie 28 spaken voor en achter. Er wordt gewerkt met DT Swiss 350-naven.

De MP28 Pro (599 euro) is een meer prijsbewuste optie en heeft een aluminium velg met een 28 millimeter binnenbreedte. De wielen zijn voorzien van 28 Sapim Race-spaken voor en achter en betrouwbare DT Swiss 350-naven.

Oquo Mountain Control

Oquo’s Mountain Control wielen richten zich meer op gevoel, controle en duurzaamheid en zijn verkrijgbaar met een carbon of aluminium velg. De MC32 LTD (32 millimeter voor, 30 millimeter achter) is goed voor carbon velgen met een getunede carbon layup. Ze hebben kortere vezels voor extra sterkte zodat ze de extremen van enduro racing kunnen weerstaan. Aan het voorwiel is extra flexibiliteit toegevoegd om de tractie te verbeteren. Oquo heeft DT Swiss 350-naven en Sapim D-Sprint-spaken (voor) en Race-spaken (achter) gemonteerd. De wielen kosten 1.599 euro.

Als carbon niet je ding is, dan is er de MC32 Team. Deze wielen hebben vrijwel precies dezelfde technologie als de LTD-wielen, alleen zijn ze van aluminium. Ze zijn ook meer dan de helft goedkoper en kosten 699 euro. Ga voor meer informatie over Oquo en de wielen naar Oquowheels.com.