Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ook Van Nicholas slaat aan het gravelen

De Nederlandse fabrikant van titaniumfietsen Van Nicholas had nog geen gravelbike in het aanbod, maar dicht nu dat gat in zijn gamma met de Rowtag. Wie als een van de laatsten aankomt op een feestje kan dat in alle stilte doen of net heel veel kabaal maken om op te vallen. Van Nicholas kiest voor de laatste strategie en omschrijft de Rowtag als een ‘cross-over gravel racer’. Zo, dat is dan weer een nieuwe categorie?

Nieuwe categorie?

Nee, het ontbreekt het persbericht waarmee Van Nicholas de Rowtag voorstelt niet aan enthousiasme of superlatieven. Zo wordt de Rowtag omschreven als een fiets waarmee je alles kan: race, MTB én toer. Omdat iedereen al gravelbikes heeft, brengt Van Nicholas de fiets onder een ander label in zijn gamma onder. Geen gravel voor Van Nicholas, maar ‘Adventure’.

Met grote of kleine wielen

Het titanium frame met interne kabelgeleiding is disc only en er passen zowel 700c als 650b wielen in. De balhoofdbuis is een taps exemplaar, de wielen worden met steekassen in frame en vork geklemd. Met een massa nokken op frame en vork bepaal je zelf hoeveel drinkbussen en bagagetassen je aan de fiets hangt, de geometrie is volgens Van Nicholas zodanig uitgetekend om op elk terrein vertrouwen te bieden. Een interne kabelgeleider voor de bediening van een dropper post is voorzien. Frame en vork zullen 2.099 euro kosten, een complete fiets heb je vanaf 3.499 euro al is de afmontage met een Shimano GRX400 2×10 onderdelengroep dan vrij karig. Zoals dat voor alle Van Nicholas fietsen geldt, kan je ook de Rowtag à la carte samenstellen.

De Rowtag is vanaf eind januari 2020 leverbaar, op de site van Van Nicholas vind je wel al alle details. Bekijk ook het filmpje hiernaast.