Deel dit artikel:

Ook Lotto Soudal kiest resoluut voor schijfremmen

Over schijfremmen en hun wenselijkheid in het peloton is er de afgelopen seizoenen al best wat inkt gevloeid. Maar één voor één lijken de WorldTour-teams nu toch te zwichten voor de voordelen van de disc brake. Ook Lotto Soudal monteert komend seizoen Campagnolo-schijfremmen op al hun Ridley-fietsen.

Wie de rode brigade van Lotto Soudal aandachtig volgt op de sociale media, had het misschien al in de smiezen: op de Ridley-fietsen waarmee het team onlangs rondreed op stage in Mallorca, waren geen velgremmen meer te bespeuren. Logisch, zo blijkt nu, want de nieuwe ploeg van Philippe Gilbert en John Degenkolb trekt voor het seizoen 2020 vol de kaart van de schijfremmen. Daarmee volgt het team het voorbeeld van o.a. Deceuninck – Quick-Step, dat vorig seizoen ook al volledig de overstap naar discs maakte.

Disc brakes zowel op de Ridley Noah Fast als de Helium SLX

Heel wat WorldTour-teams experimenteerden er vorig seizoen op los en wisselden schijfremmen te pas en te onpas af met velgremmen. De renners van Lotto Soudal zullen volgend seizoen echter consequent een fiets met disc brakes onder de bips geschoven krijgen. Caleb Ewan en John Degenkolb mogen in 2020 knallen op de Noah Fast Disc, Ridley’s aeroracer. Philippe Gilbert en Tim Wellens krijgen we op de Helium SLX Disc aan het werk te zien. Campagnolo blijft hofleverancier, dus de groepset waarvoor telkens gekozen wordt, is uiteraard de Super Record EPS Disc-groep.

Leuk extraatje: uniek lakwerk voor elke kopman

Fietsfabrikanten verwennen kopmannen graag met gepersonaliseerde details in het lakwerk, denk maar aan de gorilla op de fiets van Greipel of de gladiator op die van Cancellara. Maar Ridley gaat komend seizoen nog een stapje verder: elke kopman van Lotto Soudal mag voor verschillende koersen zijn eigen design en kleuren samenstellen. De fiets waarmee Phil aan de start van Milaan – San Remo verschijnt, zal er dus helemaal anders uitzien dan die van ‘John Beton’. Kortom: dat wordt smullen voor de ‘bikespotters’ onder ons!

Van links naar rechts: de Ridley’s van John Degenkolb, Philippe Gilbert en Caleb Ewan.