Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ook deze Duitse (32) rijdt de Vuelta

Met de Vuelta staat de derde en laatste grote wielerronde voor de deur. Onze ogen zijn daarbij gericht op Monika Sattler. We horen u nu al denken: op wie? Monika Sattler, een ambitieuze Duitse (32), gaat alle Vuelta-ritten zelf rijden.

Monika staat in het wielercircuit bekend als RAD Monika. Ze maakte ruim anderhalf jaar geleden een nogal bijzondere move, want ze zegde haar job als managementconsultant op en vertrok naar Spanje om daar fulltime bezig te zijn met haar passie: wielrennen. Zonder dat ze een woord Spaans sprak, dompelde ze er onder in het lokale wielermilieu. Al binnen een paar dagen hoorde ze bij een wielerclub.

Haar doel? Anderen inspireren met haar levensverhaal. Onder anderen mensen uit het bedrijfsleven die ze in haar vorige leven nog bijstond. Als speaker staat ze regelmatig voor grotere groepen. Dan vertelt ze over haar uitdagingen, bijvoorbeeld over de rit van Mallorca naar München en de Haute Route Triple Crown. Laatst nog was ze van de partij op Eurobike in Zuid-Duitsland om andere te prikkelen.

De nieuwste uitdaging wordt The Vuelta Ride (vanaf volgende week). Kort voordat de Vuelta-profs passeren rijdt Monika Sattler al over het parcours van de Ronde van Spanje. Ze volgt exact dezelfde wegen. Dat betekent dat ze 21 etappes solo afwerkt en daarmee 3.254 kilometer op de klok zet. Ook hiermee wil ze anderen inspireren: dromen zijn dichterbij dan je denkt, is haar boodschap. Als we haar social media mogen geloven, heeft ze stevige trainingen gevolgd.