Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ontdek het achterland van Kortrijk

Op 15 en 16 juli is er de Peugeot-Classics Vandecasteele.

Midden juli zitten veel wielerliefhebbers met hun hoofd bij de Ronde van Frankrijk. Wie zich in die periode zelf wil inspannen, heeft geluk, want de kalender puilt uit met mooie evenementen. Eén van de meest aansprekende tochten is  zeker en vast Peugeot-Classics Vandecasteele. De verschillende routes voeren je door het achterland van Kortrijk.

Peugeot-Classics Vandecasteele is eigenlijk bij toeval ontstaan. Een stel vrienden die elkaar al lange tijd kenden, ontmoetten elkaar in 2007 op een Leiedal-rally. Daar werden vele herinneringen opgehaald en kwam men tot de vaststelling dat er onder de vrienden veel animo was voor de Leiedal-rally. Een wielerploegje zag hier het levenslicht.

Sinds 2010 organiseert ze de Peugeot-Classics Vandecasteele. Daaraan zijn telkens goede doelen uit de regio Kortrijk gekoppeld. In 2016 was de Peugeot-Classics Vandecasteele een groot succes met 2.150 deelnemers. Er werd  9.500 euro ingezameld. Dat bedrag werd vervolgens onder drie instellingen verdeeld.

In 2017 gaat de Peugeot-Classics Vandecasteele door op zaterdag 15 en zondag 16 juli. De organisatie doet er alles aan om er opnieuw daverende editie van te maken. Er worden routes naar ieders mogelijkheden uitgepijld. Er zijn op beide dagen ritten van 25, 50, 65, 92 en 128 kilometer. Op 15 juli is er ook een langere tocht van 153 kilometer. De organisatie kiest traditioneel voor bijna alleen maar autoluwe en landelijke wegen.

Coppa Grinta!
Peugeot-Classics Vandecasteele is één van de dertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2017. Dit is een driesterrencircuit van toertochten. Organisaties die opgenomen zijn in het circuit van de Coppa Grinta! dragen een virtueel kwaliteitslabel. De toertocht in kwestie heeft een uitdagend parcours, een goede en verzorgde bevoorrading, degelijke faciliteiten voor de deelnemers en een toffe après bike.  

Het goede doel
Fietsen en tegelijk het goede doel steunen: ook dat is de Coppa Grinta!. Wie deelneemt aan een toertocht van de Coppa Grinta!, schenkt automatisch ook een deeltje van zijn/haar inschrijvingsgeld aan een goed doel. 

Jouw unieke inlogcode
Als deelnemer van de Coppa Grinta! geniet je een bijkomend voordeel: je kan in de prijzen vallen! Bij het inschrijvingspakket aan één van de dertien tochten van de Coppa Grinta!, ontvang je een kaartje met daarop jouw unieke inlogcode. Daar kan je dan bijgevolg mee aan de slag op de website van Coppa Grinta!. Registreer je code en maak kans op een exclusieve racefiets van Eddy Merckx (een Sallanches64 t.w.v. 2.199 euro), een sportvoedingspakket van Sportfoods.be of een prijzenpakket (wielershirts of een jaar lang Kwaremont!) van Kwaremontbier. Hoe meer Coppa Grinta!-tochten je fietst, hoe meer kans je maakt om de hoofdvogel af te schieten!