Deel dit artikel:

Ontdek een ander stukje Dolomieten bij hotel Ostaria Posta 

Wanneer de naam Dolomieten valt, doemen meteen iconische beklimmingen zoals de Passo Giau en Tre Cime di Lavaredo in onze gedachten op. Voor wie écht de Dolomieten wil ontdekken, ligt het avontuur niet op de drukke wegen, maar op de gravelpaden. Hotel Ostaria Posta in San Martino biedt een perfecte uitvalsbasis voor fietsers die deze authentieke ervaring willen beleven, en dit alles willen combineren met gastronomie en wellness.

Hotel Ostaria Posta is gelegen in een minder bekend stuk van de Dolomieten, nabij de voet van de Passo dell’Erbe. Eigenaar Philipp Tolpeit, zelf een gepassioneerd fietser, heeft van dit oude postgebouw een geschikte uitvalsbasis gemaakt voor zij die willen genieten van de aangeboden ‘cycling experience’. Die bestaat bij Hostel Ostaria Posta uit een lekkere keuken, uitgebreide wellness en een heleboel voorzieningen (een beveiligde opslagruimte voor de fietsen, een fietswasstation en al het nodige materiaal om aan de fiets te werken) om jouw fietsmateriaal optimaal te kunnen verzorgen.  

Fietsen staat centraal, voor zowel de mountainbike als de gravelbike en de wegfiets. Hotel Ostaria biedt zelf meerdere fietsroutes aan die jou de minder bekende, maar daarom helemaal niet minder mooie, stukjes van de Dolomieten laten verkennen. Vooral wie bezeten is van de gravelbike kan hier volledig tot zijn recht komen! 

Niet alleen in Toscane zijn er ‘Strade Bianche’ of witte grindwegen te vinden, die zijn er ook nabij San Martino in de Dolomieten. De brede ‘groads’ zijn perfect voor zij die willen genieten van een mooie fietsrit door Alta Badia, zonder technisch onderlegd te zijn.  

Dit stukje van de Dolomieten is dus echt om op jouw bucketlist te plaatsen! Kiezen is verliezen, dus neem je maar beter de race- én gravelbike mee wanneer je afzakt. Niet genoeg plaats in de auto? Dan is er slechts één oplossing: man- of vrouwlief onverbiddelijk thuislaten!

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE