Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ontdek de fabelachtige ‘Reflection Collection’ van Basso

De coronacrisis stemt nogal wat mensen tot reflectie. Zo ook de fietsenbouwers bij Basso. Hun land werd zwaar getroffen en daarom lanceren zij, als een soort eerbetoon, de symbolische nieuwe ‘Reflection’ collectie voor de Diamante SV.

De afgelopen maanden zijn een beproeving geweest. Voor ons allemaal, maar niet in het minst voor de Italianen. Covid-19 kleurde een bladzijde in hun geschiedenis gitzwart, maar bij Basso proberen ze er het positieve van in te zien. Want naast kopzorgen, stress en onzekerheid brachten de lockdowns overal ter wereld ook tijd met zich mee. Tijd om iets te doen waar we in normale omstandigheden te weinig tijd voor maken: even bij de dingen stilstaan en nadenken. Reflecteren over wat is en wat komen zal.

In die reflectie vond Basso inspiratie voor een unieke collectie, die heel toepasselijk de ‘Reflection Collection’ werd genoemd en waarmee Basso letterlijk en figuurlijk voor een lichtpuntje in deze donkere periode wil zorgen. Concreet zal je de Diamante SV, het topmodel van Basso, gedurende een beperkte periode kunnen verkrijgen in een gloednieuwe, prachtige kleurstelling: ‘Opal White’. Ook de carbon Integra-cockpit en spacers worden in diezelfde kleur meegespoten.

Schitterend als een edelsteen

Maar laat je niet misleiden: frame en stuur zien er op het eerste zicht parelmoerwit uit, maar de unieke ‘Opal White’-laklaag reflecteert het zonlicht op zo’n manier dat je er eigenlijk het hele kleurenspectrum in kan herkennen, afhankelijk van de hoek waarin je de fiets bekijkt. Net als de edelsteen dus waarnaar de reflecterende lak is vernoemd.

Om dit knappe optische effect te bekomen, ontwikkelde Basso niet enkel de kleur zelf, maar brengen ze die ook op een heel specifieke manier aan. Er worden vijf verschillende laklagen gelegd op vijf verschillende manieren en die worden op hun beurt afgewerkt met een transparante laag die de kleuren beschermt, maar geen effect heeft op de diffractie van het licht.

Samenwerking met Selle San Marco

Naast de unieke afwerking van het frame en de cockpit, kregen ook het zadel en de stuurtape een regenboogkleurig effect mee. Daarvoor werkte Basso nauw samen met Selle San Marco, dat speciaal voor deze ‘Reflection Collection’ de Diamante SV voorziet van een Shortfit Racing Iridescent zadel en Racing Iridescent stuurtape. Een nieuwe kleurstelling dus, die speciaal voor dit project ontwikkeld werd.

Deze unieke uitvoering van de Diamanta SV zal maar voor een beperkte periode geproduceerd worden en beschikbaar zijn. Een adviesprijs kennen we nog niet.

Meer info over de ‘Reflection Collection’ vind je op de website van Basso.

Gerelateerde artikels