Deel dit artikel:

Officieel: Greg Van Avermaet rijdt in 2019 op Giant

In het peloton is sprake van een 'fietscaroussel'. Deze week werd bekend dat Team Sunweb volgend seizoen gaat rijden met het Nederlands-Canadese merk Cervélo, nadat Dimension Data (nu nog rijdend op Cervélo) eerder BMC al verwelkomde. Later vandaag maakt Giant officieel bekend dat het Team CCC (de opvolger van BMC) gaat voorzien van fietsen. Geruchten waren er al een tijdje.

Giant werkte de afgelopen vijf jaar samen met Team Sunweb. Dat legde de fabrikant zeker geen windeieren. Een groot succes was uiteraard de zege van Tom Dumoulin in de Giro d’Italia (2017). De Nederlander pakte op de Giant-fiets ook een podiumplek in de Ronde van Frankrijk van dit jaar. Verder waren er successen op de wereldkampioenschappen en werden er andere resultaten geboekt in grote rondes (groene trui en bolletjestrui in Tour 2017, etappezeges).

Bij Giant stellen ze trots te zijn op wat ze bereikt hebben met Team Sunweb en vooral uit te kijken naar de samenwerking met Team CCC. In die nieuwe omgeving treffen de Taiwanezen een rist grote namen. Olympisch kampioen Greg Van Avermaet is uiteraard een uithangbord en Laurens ten Dam is een nieuwkomer. Team CCC krijgt tevens een U23-ploeg (in het kader van opleiding) en een vrouwenteam (rijdend op Liv, de vrouwenlijn). Bij de vrouwenformatie zijn Marianne Vos en Ashleigh Moolman klinkende namen.

De mannen gaan rijden op de wegfietsen TCR, Defy en Propel. In de tijdritten vertrekken ze met de tijdritfiets Trinity. De vrouwen mogen het doen met de Liv Langma en de Envi Liv. Of daar ook nog een aparte tijdritfiets bijkomt, is ons niet bekend. Alle renners tezamen moeten bijdragen aan productinnovatie. Niet alleen als het aankomt op fietsen, maar ook in het geval van bijbehorende accessoires en producten.

De Giant TCR Advanced Pro 1 Disc tijdens een eerdere Grinta!-test (niet de fiets die Team CCC gaat gebruiken)

Gerelateerde artikels