Deel dit artikel:

Nieuwe Pro One Aero overtreft Pro One TT als meest aerodynamische Schwalbe-band

Schwalbe speelt in op de behoeften van renners die snelheid wensen. De bandenfabrikant lanceert met de Pro One Aero haar meest aerodynamische racefietsband tot dusver. Hij overtreft de aeroprestaties van de Schwalbe Pro One TT, de vorige benchmark op het vlak van aerodynamica.

De Pro One Aero is tot stand gekomen na een samenwerking met Scott, Syncros en het Zwitserse ingenieursbureau Radiate. De voornaamste doelstelling was een zo aerodynamisch mogelijke band te ontwikkelen, zonder dat dat ten koste van de rijprestaties. Aan de hand van windtunneltesten hebben experts van Schwalbe de bandvorm van de Pro One Aero op moderne, brede velgen geoptimaliseerd. Voor en achter worden verschillende constructies toegepast.

Een vijfde minder luchtweerstand

Het resultaat na al dat ontwikkelingswerk mag er zijn, zo stelt Schwalbe. De Duitse fabrikant claimt dat de voorband van dit nieuwe model (breedte: 28 millimeter) 20 procent minder luchtweerstand oplevert dan de Schwalbe Pro One TT (25 millimeter), die tot dusver de lijst van meest aerodynamische Schwalbe-banden aanvoerde. Deze cijfers zijn tot stand gekomen na onderzoek bij een snelheid van 45 kilometer per uur.

Geschikt voor hookless velgen

Schwalbe stelt verder dat de nieuwe band een hoge mate van lekbestendigheid biedt. Dit is te danken aan de RaceGuard-technologie. De banden (voor: 235 gram, achter: 270 gram) zijn tubeless-ready en geschikt voor hookless velgen. Vanaf oktober zijn ze via het retailnetwerk van Schwalbe verkrijgbaar, enkel in de breedtemaat van 28 millimeter. De adviesprijs bedraagt 79,90 euro.