Deel dit artikel:

Nieuw Time pedaal voor gravel- en cyclorijders

Met de nieuwe lijn van Cyclo pedalen zoekt Time de gulden middenweg tussen het gebruiksgemak van de Xpresso racepedalen met de praktische voordelen van compacte schoenplaatjes die in de zool van een fietsschoen verwerkt kunnen worden.

I-clic off-road

Voor zijn racepedalen valt Time al een eeuwigheid terug op de I-clic technologie. Anders dan bij een klassiek racepedaal (waarbij je door de schoenplaat naar beneden te drukken het pedaal moet openen om te kunnen inklikken) staat bij I-clic het pedaal altijd klaar om het schoenplaatje te ontvangen waardoor je bliksemsnel kunt inklikken. Dat redelijk geniale principe entte Time over op een pedaal met een compact off-road schoenplaatje zodat volgens Time het eerste échte gravelpedaal ontstond. De souplesse waarmee je uitklikt is instelbaar zodat het Cyclo platform bruikbaar is voor touring en racing.

Drie versies

De Time Cyclo pedalen komen in drie varianten. De Cyclo 10 heeft een carbon body en een lichte stalen as zodat het pedaal 128 gram weegt. De Cyclo 6 is slechts één grammetje zwaarder, ondanks een pedaallichaam van nylon dat met glasvezel werd versterkt. De Cyclo 2 is het instapmodel. Dit pedaal weegt 145 gram, heeft ook een met glasvezel versterkt nylon lichaam, maar bij dit eenvoudige pedaal is de veervoorspanning van het sluitsysteem niet instelbaar.

Alle details op de site van Time.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE