Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Niet-alledaagse oproep Tom Boonen: ‘Verplicht sterilisatie straatkatten’

Tom Boonen en vrouw Lore sturen videoboodschap naar jarige minister.

Ook buiten de koers om levert Tom Boonen strijd. Hij en zijn vrouw Lore feliciteren de Vlaamse minister van Dierenwelzijn met zijn 46ste verjaardag (vandaag). “Hopelijk bij deze een jaartje ouder en een jaartje wijzer.” Ze vragen de minister om een wet die de sterilisatie van huiskatten verplicht. Daarmee steunen ze een campagne van de dierenrechtenorganisatie GAIA. Die partij probeert sterilisatie en castratie van huiskatten al jaren wettelijk te verplichten.

“We willen je vragen om werk te maken van verplichte sterilisatie van huiskatten. Elk jaar worden in alle asielen duizenden katten gedumpt en ingeslapen omdat we de natuur zijn gang laten gaan. Tel daarbij de ontelbare hoeveelheid katten die op straat worden achtergelaten”, zegt Tom Boonen in de video. “Ik denk dat het tijd is om eens na te denken over verplichte sterilisatie van straatkatten.”

Tom en Lore hebben zelf twee katten: Arno (gecastreerd) en Nieke (gesteriliseerd). Tom zorgde er ook voor dat vier straat- of zwerfkatten een goeie thuis vonden.