Deel dit artikel:

Mittersil-Hollersbach-Stuhlfelden: zonnige kant of liever in de schaduw?

Iedereen kan de zomer aan zee doorbrengen. Als u echt iets wilt beleven, breng dan uw zomervakantie door in de Oberpinzgau. U kunt afkoelen door in de meren van het Nationaal Park te springen en er zijn ook talloze avonturen te beleven op de hoogten van de Kitzbüheler Alpen. Bovendien kunnen nieuwe sporten worden geleerd, spannende themapaden worden verkend en traditionele lekkernijen uit de Pinzgau worden gegeten.

Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden is een echte insider-tip voor alle gravelliefhebbers.
Mountainbike, gravelbike, e-bike of racefiets. In Oberpinzgau hebben we niet alleen de juiste route voor elke fiets, maar ook de juiste fiets voor elke fietser – indien nodig zelfs met een . Op welke fiets je uiteindelijk stapt en of je nu in het Salzachdal of in de bergen van het Nationaal Park Hohe Tauern fietst, maakt eigenlijk niet uit. Als je het maar in de Oberpinzgau doet. Want ook zonder halsbrekende single trails is onze bergwereld toch niet in één etappe te verkennen.

Voor je begint te sukkelen met een fietsenrek op je auto, weet dat je ter plekke ook een gravelbike kunt huren! Perfect om in stijl over boswegen en grindwegen te fietsen. Door het beste van twee fietswerelden te combineren, mountainbike en racefiets, wordt elke gravel tour een flow ervaring. Dit geldt ook voor de rit naar de Hintersee in het Felbertal of het iets uitdagender Hollersbachtal.

Hoog met de panoramakabelbaan

Het komt erop neer dat wie naar beneden wil, eerst naar boven moet – geen probleem voor gepassioneerde fietsers, maar een soms onoverkomelijke uitdaging voor plezierfietsers. Want zelfs de beste uitrusting rijdt zichzelf niet. Maar in Oberpinzgau hebben we ook voor deze hindernis een elegante oplossing: met de Panoramabahn gondels kunt u de toppen van de Kitzbüheler Alpen bereiken op een manier die gemakkelijk is voor uw kuiten en zonder enig zweet of inspanning.

Grenzeloos langs de Tauerradweg

Wat de Pinzgau langlaufloipe in de winter belooft, maakt de Tauernradweg in de zomer waar. De route loopt van Krimml naar Zell am See via de stad Salzburg naar Passau in Duitsland en voert door het landschap van het Salzburgerland. Perfect om de Gau vanuit een ander perspectief te leren kennen. Als je onderweg geen energie of motivatie meer hebt, kun je je fiets gewoon inruilen voor de Pinzgauer Lokalbahn – die is sneller en biedt bijna hetzelfde uitzicht.

Fietsvakantie in Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden

De berg op met een tweewieler, een bidon en een goede trapper. Op voorwaarde dat je stalen kuiten hebt en veel uithoudingsvermogen. Wie niet genoeg kracht heeft om de top te bereiken, kan gebruik maken van e-bikes en de gondels van de panoramakabelbaan in Hollersbach. Of u kunt het rustig aan doen en over de Tauernradweg door de Salzachvallei fietsen. Voor al diegenen die “iets ertussenin” willen, raden wij een tweede blik op de schilderachtige valleien van het Nationale Park aan.

De Gau in je hart

Samen met Hollersbach en Stuhlfelden vormt de nationale parkhoofdstad Mittersill het hart van de Oberpinzgau. Elke plaats heeft zijn eigen kleine geheimen, tradities en bijzonderheden. Evenzo hebben wij locals de meest uiteenlopende insider tips uit ons thuisland in petto. Of het nu de mooiste wandelroute is, de beste herberg of het volgende dorpsfeest in de Gau. We worden niet graag verward met de inwoners van de naburige dorpen, maar we zijn er trots op dat we de gemeenschappelijke naam Oberpinzgauer dragen.

Meren & baden in de vakantieregio Hohe Tauern Nationaal Park

Over één ding zijn we het allemaal eens: een time-out aan het meer mag tijdens een zomervakantie niet ontbreken. Tenzij het natuurlijke zwemmeer van Hollersbach te koud is, dan is een dag in het openluchtzwembad ook voldoende. Het belangrijkste is dat het openluchtzwembad in Mittersill of Stuhlfelden is en dat er een waterglijbaan is. Tijdens een vakantie moet je toch minstens één keer de verfrissende temperaturen van het zwemmeer – of een bergmeer – voelen. We beloven, het is het waard.