Deel dit artikel:

Michelin Power Adventure: band voor on- en offroad avonturen

Michelin heeft haar Power-serie uitgebreid met de Power Adventure. Deze tubeless ready band is volgens de fabrikant bedoeld voor degenen die grosso modo 80 procent verhard en 20 procent onverhard rijden.

De Power Adventure is Michelins tweede gravelband in de Power-serie. Hij onderscheidt zich van de al langer bestaande Power Gravel door zijn loopvlak. Dat is in het geval van de Power Adventure ontwikkeld voor prestaties op het asfalt (lagere rolweerstand), met de garantie dat de grip op gravelpaden goed blijft.

Michelin heeft gekozen voor een loopvlak met kleine blokken en een gladde nerf in het midden. Het is het gegroefde profiel dat de band geschikt maakt voor de ruwe paden. Dankzij het gladde deel in het midden van het loopvlak kunnen fietsers juist snelheid maken, terwijl ze verzekerd blijven van grip op het asfalt.

Duurzaamheid en design

Er is voorts geopteerd voor een nieuw rubbercompound. Michelin noemt dit de Gum-X Technology. Het nieuwe compound verhoogt de grip op zowel droog als nat wegdek voor meer veiligheid en betere prestaties. Om de hele band zit een extra beschermingslaag, genaamd Bead 2 Bead. Die verhoogt de duurzaamheid van de Power Adventure. Dat geldt tevens voor het 3 X 100 TPI karkas.

Michelin heeft bij de ontwikkeling van de Power Adventure ook enige aandacht gehad voor esthetiek. Er zijn namelijk twee kleuren voor de zijwanden verkrijgbaar: zwart en klassiek (zie foto hieronder). De tubeless ready band is er in meerdere afmetingen: 30-622, 36-622, 42-622 en 48-622. Een adviesprijs is ons niet bekend.