Deel dit artikel:

Michelin lanceert nieuwe reeks premium banden

Bandenproducent Michelin is klaar met het ontwerpen van hun nieuwste reeks banden. De nieuwe reeks heeft de naam Michelin Power Cup gekregen en bevat drie versies: de racetube (Tubular) die ze tot hun Racing Line aanbod laten behoren, en de Tubetype en Tubeless Ready (TLR) banden, die deel uitmaken van het Competition Line aanbod.

Michelin is een vaste waarde in de bandenwereld. Ook in het WorldTour-peloton zijn ze vertegenwoordigt als bandenleverancier van Cofidis. Het merk brengt nu een nieuwe lijn banden uit. Die kregen een nieuwe rubbersamenstelling voor een strakker loopvlak en meer snelheid, en die tegelijk voor meer grip in bochten moet zorgen. Ze werden ontwikkeld voor fietsers die de absoute top verlangen, en bovendien laten ze zich bij Michelin ook van hun properste kant zien door de verpakking 100% recyclebaar te maken.  

Drie versies

De eerste van de drie uitgaves is de Tubular. Daarvoor maakte het merk gebruik van de Gum-X technologieën, die de rolweerstand, grip en levensduur optimaliseert. De High Density Shield technologie zorgt dan weer voor een betere bescherming tegen lekrijden en het 2×160 TPI karkas voor meer comfort bij het rijden met een hoge bandendruk. De combinatie met een latex binnenband vermindert ook het gewicht en draagt tegelijkertijd bij aan een grotere lekbestendigheid, een hoger rendement en meer comfort.

De tweede, de Tubetype, maakt eveneens gebruik van de Gum-X technologie en verder zorgt de ‘Aramid Shield’ voor extra bescherming tegen lekrijden en garandeert het 3×120 TPI-karkas de stevigheid van de zijwanden. Ook bij de derde, de TLR-versie, werd gebruikgemaakt van voorgaande technologieën. En door toevoeging van een afdichtmiddel (sealant) zorgt de Tubeless Shield-technologie voor extra bescherming tegen lekrijden en voor een optimaal comfort. Het lichtgewicht TLR-karkas is robuust en betrouwbaar voor uiteenlopende wegomstandigheden.

De nieuwe collectie is te verkrijgen in de standaardmaten bij de detailhandelaar en op de website van Michelin.