Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Met je e-bike in het wiel van Joop Zoetemelk

Sparta viert op 1 september het honderdjarig bestaan met een recordpoging. De fabrikant doet dat samen met oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk. Hij wil ‘de langste ketting e-bikers ooit’ achter zich aan krijgen. Om het Guinness World Record te pakken, zijn Sparta en Zoetemelk op zoek naar mensen met een elektrische fiets.

Waar concurrent Gazelle eerder dit jaar haar jubileum (125 jaar) al in de schijnwerpers zette met een succesvolle recordpoging op retrofietsen, doet Sparta dat nu met e-bikes. Op deze manier wil Sparta haar honderdjarig bestaan en het innovatieve karakter van de fiets vieren.

Joop Zoetemelk onderneemt de recordpoging op de Sparta Vedette R1Z Ltd, een limited edition e-bike. Er zijn er slechts honderd van gemaakt. In elk frame zit een stuk van het shirt waarin hij de gewonnen Tour van 1980 reed. In de video hieronder is te zien hoe men die bijzondere fiets maakte.

Sparta zoekt nu e-bikers die met Joop Zoetemelk willen meerijden in de recordtocht. Aanmelden, wat gratis is, kan via een speciale website.

Gerelateerde artikels