Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Merida naar Masters Expo met nieuwe Scultura en ongewassen Reacto

Merida Benelux presenteert zich volgende week op de Masters Expo in RAI Amsterdam (vanaf 18 november). Het merk staat daar met splinternieuw én gebruikt materiaal. De nieuwe Scultura wordt er voor het eerst aan het grote publiek in de Benelux voorgesteld. Daarnaast neemt Merida de Parijs-Roubaix winnende fiets van Sonny Colbrelli mee.

De nieuwe 2022-versie van de Scultura kreeg in het voorbije wielerseizoen de nodige aandacht in koersen. Nog vóór de officiële, publieke lancering behaalde deze racefiets enkele WordTour-overwinningen: in het Critérium du Dauphiné (Mark Padun), de Tour de France (Dylan Teuns) én de Vuelta España (Damiano Caruso). De nieuwe Scultura is afgemonteerd met de semi-draadloze Shimano Di2 Dura-Ace 12 speed groepset. Hij beschikt ook over de door Merida ontworpen Team SL carbon one-piece cockpit. Het stuur en de stuurpen zijn hierbij geïntegreerd.

Tweede eyecatcher van Merida op de beurs is de fiets waarop Sonny Colbrelli eerder dit najaar Parijs-Roubaix won. De fiets – om precies te zijn een in 2021 vernieuwde Merida Reacto Team editie – is nog in originele staat. Zoals het volgens de ongeschreven regels in het wielerpeloton hoort, hebben de mechaniekers de Roubaix-fiets na de finish ongewassen gelaten.  

Business Monday
Masters Expo sluit op maandag 22 november. Deze laatste beursdag heeft als thema ‘Business Monday’ en staat bekend als de grootste netwerkdag van Nederland. Merida nodigt hiervoor haar dealers uit. Zij hebben de kans een exclusief Merida Team Bahrain Victorious kunstwerk van Jack’s Art te winnen. Dit kunstwerk ter waarde van 1.995 euro. Het wordt verloot onder de bezoekende dealers op de Merida-stand.